Jovan Milovanović
Foto: Alo/Printscreen

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosti odbranu.

Naredbom o sprovođenju istrage Bošku B. se na teret stavlja krivično delo - Teško ubistvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Jezivi detalji ubistva

Sumnja se da su prethodno u više u navrata Boško B. i pomenuto maloletno lice, odlazili na adresu oštećenog Jovana Milovanovića zbog neizmirenog duga, gde ga nisu zaticali, pa su njegovoj majci pretili napadom na život sina.

Zatim je, kako se sumnja, 1. februara 2024. godine NN ženska osoba dogovorila sastanak sa Jovanom Milovanovićem i o tome obavestila osumnjičene, koji su na dogovoreno mesto došli noseći sa sobom noževe, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, pošto je Jovan Milovanović stigao na dogovoreno mesto sa oštećenim Borom J, osumnjičeni su nakon kraće rasprave izvadili noževe i zadali ubodnu ranu Bori J, dok je Jovan Milovanović počeo da beži.

Boško B. i maloletnik su ga sustigli i zadali mu 15-ak ubodnih rana, usled kojih je oštećeni preminuo pre dolaska hitne pomoći, dok su se oni dali u bekstvo, piše u saopštenju.

Noževe su odbacili u kanalizacioni šaht gde su ih pronašli policijski službenici.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading