automobili
Foto: Printscreen/Printscreen

Pojedini vozači u putu često umeju da zanemare opomene koje im "blinkaju" pred očima. Ako zasvetli signalna lampica upozorenja ili kazaljka koja pokazuje temperaturu ode u crveno, odmah se mora stati.

Da se ne bi napravila veća šteta, auto treba zaustaviti, zvati šlep-službu i ne koristiti ga dalje. Sve i da nije došlo do kvara na motoru, nastavljanjem vožnje će svakako doći do toga


Tokom vožnje u Nišu, vozač je primetio da se upalila jedna lampica na instrument tabli. Njegova reakcija je bila tačna kada su on i suvozač izašli iz vozila pre nego što se ono zapalilo. Prema informacijama kojima raspolaže policija, vozaču se tokom vožnje upalila lampica na instrument tabli, pa je stao i sa suvozačem izašao iz automobila.

Ubrzo su dim i plamen počeli da izlaze iz haube motora, a do dolaska intervencije prednji deo automobila je potpuno izgoreo. Vatrogasci su ugasili požar, a policija je izvršila uviđaj.

Nemojte zanemariti simbol termometra

Na kontrolnoj tabli će se pojaviti crveno svetlo sa simbolom termometra ako postoji mogućnost pregrevanja motora. Jedan od razloga može biti nedostatak tečnosti u sistemu za hlađenje ili greška u radu termalnog prekidača. Pregrevanje motora može da ga ošteti, pa ako vidite svetlo, zaustavite se što pre.

Zlu ne trebalo, imajte PP aparat

Kad se desi da se auto pregreje, pa i zapali, svakako je najbitnije sačuvati živote putnika. Majstori s kojima smo razgovarali tvrde da je veoma važno u kolima za svaki slučaj imati protivpožarni aparat. Iako on nije obavezan po zakonu, njime se može sprečiti veća šteta na vozilu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading