ležači
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Takmičari u selu Brezna u Crnoj Gori mogli bi da uđu u Ginisovu knjigu rekorda, jer verovali ili ne oni leže punih mesec dana. Ostalo je još njih petoro, tri devojke i dva muškarca koji se bore za titulu "najvećeg lenjivca" ali i nagradu od 1.000 evra. Niko ne želi da odustane sad kad im je pobeda tako blizu.

"Ovo je zaista nezapamćeno. Svi rekordi su davno oboreni. Svaki od ovih pet takmičara koji pobedi to je i zaslužio. Niko ne želi sada da se preda, ovo je mnogo više od takmičenja u ležanju ovo je prava psihološka igra. Mi se trudimo da im zaista obezbedimo najbolje uslove. Donosimo im hranu i piće, tu su i doktori koji vode računa o njihovom zdravlju", kaže za RINU Mićo Blagojević vlasnik etno sela Montenegro i idejni tvorac ovog takmičenja.

Za ležače u Brezni čuo je i čitav svet. Najpoznatiji domaći, regionalni i svetski mediji izveštavaju i prenose informacije sa ovog neobičnog takmičenja.

"Sve je krenulo kako bi se našalili oko tih predrasuda da su Crnogorci lenji i da vole da leže, a evo to je sad takmičenje o kom priča čitav svet. Brojne su anegdote ove godine koje će se dugo prepričavati. Jedan takmičar čak nam je i smršao nekoliko kilograma iako jede i leži. Otac jedne devojke dovezao joj je nov auto ispred ulaza u etno selo kako bi ustala i videla ga i završila takmičenje, ali ona je ipak rekla da to treba da sačeka. Gorivo je poskupelo, bolje da ostane da leži", dodaje uz osmeh Mićo.

Da Crnogorci ipak nisu jedini koji mogu i hoće najduže da leže na svom primeru pokazuje Jovan iz Kruševca, jedini takmičar iz Srbije koji je ostao u "top 5".

"Nema naročite strategije, smatram sebe dovoljno jakim da mogu bilo koga fer da pobedim. Iz tog razloga se samo sobom i bavim. Trudim se da vreme ispunim stvarima koje meni prijaju: sportskim prenosima, muzikom, filmovima, knjigama... Nije lako. Svi smo se složili između sebe da ni u snu ne bi dolazili da smo znali da će se ovoliko odužiti. Fizički nema većih poteškoća, naročito za nas muškarce, ali psihički je velika bitka sa samim sobom", kaže Jovan Crnčanin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading