izgubljena skoro 30 godina
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/ WLKY News Louisville

Dejvid Grir je rekao da je njegov otac radio na projektu renoviranja 1996. u Belvederu, uzvišenom prostoru u centru Luivila, kada je statuu doneo kući.

- Tata je rekao da su statuu bacili na stranu i pitao je da li može da je dobije, a oni su rekli, naravno. Tamo je statua počela "svoj život" u [našoj] kući - rekao je Grir za VLKI-TV.

Statua prikazuje grčkog boga Pana kako svira na flauti.

- Nisam imala pojma šta je to. Mislim, samo je taj mali momak svirao flautu. A ja sam bila kao, OK, znaš, to je umetnost - rekla je Grirova sestra, Šeri Ekl.

Grir je rekao da je odlučio da istraži istoriju statue u decembru i otkrio da je Odeljenje za javne umetnosti Luilvila u potrazi za umetničkim delom, koje je kreirala umetnica Šarlot Prajs.

 

 

- Složio je dva i dva, došao do grada i rekao: 'Hej, mislim da imamo nešto što vam pripada.' Tako da je bio veoma zainteresovan da je vrati u grad, i veoma smo srećni što ga imamo nazad - rekla je Džesika Kinkejd, direktorka gradske Kancelarije za umetnost i kreativnu industriju.

Kinkejd je rekla da je statua i dalje u dobrom stanju uprkos skoro tri decenije bez odgovarajućeg održavanja. Ona je rekla da će grad uskoro odlučiti gde će statua biti postavljena.

Grir je rekao da je srećan što je statua vraćena tamo gde joj je mesto.

- Samo sve dok ide tamo gde treba da bude, da se vrati, da je ljudi ponovo vide - rekao je on lokalne medije, prenosi upi.com.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading