"SAHRANIO" ITALIJU, ALI I KLUB U KOM JE IGRAO, NIJE POSTIGAO GOL 1.050 DANA! Ko je "Trajče veliki", junak Severne Makedonije o kom svi pričaju?
EPA

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije je trenutno glavna tema u svetu sporta. Pobeda nad Italijom odjeknula je kao zemljotres, a za sve je zaslužen sjajni Aleksandar Trajkovski koji je "iz nehata" postao čovek o kom svi pričaju.

Malo se zna i malo se pričalo do sada o "Trajčetu velikom", ali je ovo idelana prilika da ga malo bolje upoznamo.

Aleksandar Trajkovski rođen je 5. septembra 1995. godine u Skoplju. Karijeru je započeo u lokalnoj Cementarici odakle je 2010. prešao u Inter iz Zaprešića i tada započinje njegov put.

Nije mu prvi put da sahranjuje Italijane

EPA

 

Trajkovski je najbolje dane svoje dosadašnje karijere proveo igrajući za čuveni Palermo za koji je odigrao 113 utakmica, postigao 20 golova i upisao 16 asistencija.

Kao što su ga mnogi nazvali čovekom koji je "sahranio" Italiju, slobodno se može reći da je slično već učinuo sa Palermom. Trajkovski je postigao poslednji gol u istoriji ovog kluba pre nego što je ugašen.

Poslednji gol postigao pre 1.055 dana

EPA

 

Koliko je Trajče taličan po Makedonce, toliko ga neće u klupskom fudbalu. Poslednji gol postigao je pre 1.055 dana dok je u dresu sa nacionalnim grbom na poslednjih 10 utakmica pogađao mrežu rivala čak pet puta.

Očigledno da reprezentacija izvlači najbolje iz Trajkovskog, a on uzvraća na odličan način. Trenutno je član ekipe Al Fajha gde mu je trener Vuk Rašović, bivši strateg Partizana, a za saigrača ima Vladimira Stojkovića, nekadašnjeg kapitena crno-belih.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading