TRAGEDIJA JUNAKA NACIJE Čuveni fudbaler pronađen mrtav
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Reč je o "junaku nacije", pošto je Mulala postao besmrtan kada je 1984. godine dao dva gola za Zambiju u polufinalu KECAFA Kupa protiv Kenije, da bi zatim sa saigračima u finalu pobedili Malavi i tako ostvarili prvi veliki uspeh reprezentacije ove države. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GABBY MEDIA (@gabby_.media)

Tragedija se dogodila u njegovom domu u Južnoj Africi, gde je Mulala živeo posle igračke karijere. NJega je u bašti, mrtvog, pronašla je supruga koja je u trenutku napada pasa bila u kući. 

ŠPANCI KRITIKUJU MODRIĆA Hrvatski reprezentativac nije navikao na ovakve "prozivke"

Mediji prenose da je u policijskom izveštaju stajalo da je supruga rekla da je iznenada nestalo struje i da je u tom trenutku čula lavež pasa. S obzirom na to da psi često laju na pešake, jer im je kuća u prometnoj ulici, ona nije obraćala pažnju na to. 

Kada je struja došla, ona je krenula da potraži muža unutra. Nije ga našla tamo, ali jeste u bašti kako nepomično leži nepomičan. 

- Kraj je tako tragičan. Mnogi koji su videli vest da je umro, pogotovo navijači Mufulira Vonderersa, izrazili su tugu. Mnogi ga pamte iz vremena kada je sa reprezentacijom Zambije osvojio prvu veliku titulu otkako je država stekla nezavisnost - rekao je portparol FS Zambije Sidni Mungala. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading