STIGLI KUBANAC KALVO I VUKMIROVIĆ Velika pojačanja Radničkog za narednu sezonu
SPD Radnički

Rikardo Kalva, koji je 2014. godine igrao za reprezentaciju Kube na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i perspektivni Jovan Vukmirović (21) novi su članovi odbojkaškog superligaša Radničkog iz Kragujevca.

Kalvo se u prošloj sezoni istakao u dresu subotičkog Spartaka, a Vukmirović je igrao za kraljevačku Ribnicu. Na ovaj način Kragujevčani su započeli proces formiranja ekipe za novu takmičarsku sezonu, u kojoj će se nadmetati na nekoliko frontova.

Posle produžetka saradnje sa Aleksom Matićem, u Radničkom su se dali u potragu za kvalitetnim dizačem koji će razigravati mladog i perspektivnog korektora. Rešenje su našli u odličnom Kubancu. On je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja naredne sezone.

- Rikardo je vrlo ozbiljan igrač od koga dosta očekujemo u nastupajućoj sezoni. Imali smo priliku da se tokom prethodne sezone dobro uverimo u njegove igračke kvalitete i smatramo da smo dobili kapitalno pojačanje i igrača koji se po godinama uklapa u našu koncepciju podmlađivanja ekipe – ne krije oduševljenje Vladimir Jekić, sportski direktor Radničkog.

Primač Jovan Vukmirović je ponikao u beogradskom Železničaru, u prošloj sezoni osvojio je sa Kraljevčanima nacionalni kup i u Radničkom veruju da će se vrlo brzo uklopiti u tim.

Kragujevčani će u u narednom periodu, kako najavljuju, pokušati da angažuje još jednog iskusnijeg primača servisa, a razmišljaju i o pojačanju na poziciji srednjeg blokera.

Takođe, u Radničkom su odlučili da na još godinu dana produže saradnju sa dvojicom iskusnih srednjih blokera, Mirkom Radevićem i Vukom Milutinovićem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Đole

02.06.2021 17:10

Odlican potez za Vukmirovica,prosao je sve selekcije reprezentacije,pionirsku,kadetsku,juniorsku ,nisu mu pruzili dovoljnu minutazu u Ribnici,iz njima znanih razloga i pored svih kvaliteta.