TALENAT! Ćerka legendarnog Dragutina Topića debituje na Svetskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, koje će se održati od 18. do 20. marta, Biće prilika da na delu vidimo velika atletska imena, ali i jednu buduću veliku zvezdu kraljice sportova. Reč je o Angelini Topić (16), koja je svetska juniorska šampionka u skok uvis. Ćerka našeg legendarnog skakača Dragutina Topića, u intervju za Alo! iznela je svoja očekivanja od spektakla koji nas očekuje.

- Na predstojećem Svetskom prvenstvu, trudiću se pre svega da budem što opuštenija, pošto iskreno ne očekujem neki veliki plasman. Volela bih da se oprobam na nekim novim visinama, ako budem imala mogućnost za tim. Na prošlom takmičenju skakala sam na visini od 193 centimetara i baš mi je malo falilo da savldam tu visinu. Moj glavni cilj na ovom šampionatu je da pokušam da oborim lični rekord. Mislim da će mi ovaj šampionat predstavljati veliku odskočnu dasku u karijeri - istakla je Angelina.

TALENAT! Ćerka legendarnog Dragutina Topića debituje na Svetskom prvenstvu u Beogradu

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Najveća borba - sa sobom

- Spremam se maksimalno svaki dan i najveću borbu vodim sa sobom. Želim da se fokusiram i opustim da što bolje skočim. Treme nema, ona me hvata tek neposredno pred početak takmičenja, i trenutno uopšte nisam svesna da ću biti deo velikog takmičenja kakvo je dvoransko SP - otkrila je Angelina.

Trener i najveća podrška mlade Angeline je njen otac Dragutin, nekada i sam uspešan skakač uvis.

- Posebno sam srećan što je moja pulenka dobila šansu da se takmiči sa najboljima. Ona je to apsolutno zaslužila ove godine kao vodeća na svetskim rang listama u juniorskoj kategoriji. Angelina generalno ide ispred svih planova, i ono što je uradila dešava se jednom u 100 godina. Kao njen trener još nisam iskoristio sve metode koje tek treba da donesu ozbiljniji rezultat. Stvarno je fantastičan takmičar, ne voli da gubi i tu je povukla genetski na roditelje – rekao je Topić i naglasio da mu je drago što njegova ćerka gradi svoj put za koji se nada da će blistaviji od njegovog i supruge Biljane, nekada uspešne skakačice u dalj.

TALENAT! Ćerka legendarnog Dragutina Topića debituje na Svetskom prvenstvu u Beogradu

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Đak generacije

Pored toga što je svetski juniorski prvak Angelina je i odličan đak.

- Ona je đak generacije. Smatram da je pored sportske karijere, izuzetno važno da se akademski obrazuje. Nikad se ne zna kojim će putem ići njena karijera, ako da se odluči da se bavi nekom naukom, to je na njoj. Ostavio sam joj mogućnost tu da sama bira, a ja i moja supruga ćemo je podržati u svemo u što izabere – rekao je otac Dragutin Topić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading