Rukomet
Profimedia.rs
Rukomet

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Desnom krilu mađarskog Đira, evropskoj i svetskoj šampionki, norvežanki Nori Mork u oktobru je za vreme reprezentativnog okupljanja hakovan mobilni, sa kojeg su preuzete njene obnažene fotografije.

 

Back in business! #backhome #győr #workworkwork

A post shared by Nora Mørk's Official Instagram (@noramrk_9) on Dec 29, 2017 at 4:13am PST

Fotografije su počele da kruže među članovima norveškog rukomentog saveza. Međutim, slike su počele da kruže i među reprezentativcima Norveške, a za njihovo učešće u ovom skandalu saznalo se ovih dana, dok se oni nalaze u Poreču.

Selektor Kristijan Berg i kapiten Bjarte Mirhol, kao ni PR Lars Oto Bjornland nisu hteli da komentarišu trenutnu situaciju.

 

Happy birthday,S!?

A post shared by Nora Mørk's Official Instagram (@noramrk_9) on Sep 25, 2017 at 1:26am PDT

"Ekipa želi da se fokusira na sport jer je u toku Evropsko prvenstvo", kratko su se oglasili iz saveza.

S druge strane, Mork se sprema za iscrpnu pravnu bitku protiv saveza i najavljuje i odlazak iz reprezentacije.

"Bila sam potpuno slomljena. To je moje okruženje i mislila sam da ssu to ljudi koji treba da brinu o meni. Zaista sam razočarana i žao mi je", rekla je Mork i dodala:

"Savez je obavešten da razmišljam o svojoj budućnosti u reprezentaciji. Ne znam da li želim da budem deo kolektiva koji više štiti kolege koje su počinili seksualno uznemiravanje, nego mene,

Savez nije preduzeo nikakve mere, a nije se nije ni izvinio Mork sve dok do nedavno nije reagovao predsednik saveza Kare Geir.

On je u otvorenom pismu, između ostalog, napisao: "Ne smatram prikladnim i ispravnim ono što je savez po tom pitanju učinio."

"Samo želim da naglasim da su me kolege maltretirale i da predugo niko nije odgovarao zbog toga", podvukla je jedna od najboljih svetskih rukometašica.