SPECIJALIZACIJA O TROŠKU DRŽAVE Studenti medicinskih fakulteta da se prijave na konkurs
Alo

Ministarstvo zdravlja pozvalo je studente medicinskih fakulteta koji su imali prosečnu ocenu preko osam da se prijave na konkurs za prijem u ustanove sekundarne zdravstvene zaštite, raspisan 15. novembra.

- Moći će da dobiju specijalizacije po izboru koje su deficitarne u određenoj zdravstvenoj ustanovi – kazao je Ašanin i istakao da se u KCS zbog kovida pojavljuju novi kadrovski izazovi i da još ima prostora na radiologiji, hirurgiji, patohistologiji, kliničkoj biohemiji:

- Do kraja godine će se, pored prijema mladih lekara sa prosečnom ocenom osam i više, nastaviti program prijema najuspešnijih diplomaca sa prosečnom ocenom devet i deset.

Direktor UKC Kragujevac prof. dr Slobodan Milisavljević kaže da „prostora za zapošljavanje ima, da su hirurške grane uvek problem, ali kad budemo dobili više informacija, istražićemo gde tačno imamo nedostatke u ljudstvu“.

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKS Niš, kaže da je ova akcija snažna poruka Ministarstva zdravlja da želimo da zadržimo obrazovane.

- Dobijanje pet skenera otvoriće mesta za specijaliste nuklearne medicine. Biće nam potrebni kadrovi na ginekologiji, na odeljenju neonatologije. Imaćemo manje neurologa, posebno na grudnoj hirurgiji, a biće potrebni i lekari na nefrologiji. Planiramo da otvorimo Kliniku za dečju psihijatriju i psihijatriju adolescentnog doba, trebaće nam specijalisti. Trebaće nam interventni radiolozi i kardiolozi, ali i onkolozi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading