DEVOJČICA
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čitateljka "Alo!" (ime i prezime poznati redakciji) javila nam se, vidno potresena, i ispričala šta se desilo. Kroz suze nam je rekla kako nije bilo nikakvog ranijeg upozorenja i kako joj je rečeno da im "više ne treba".

Upitana za detalje o svom radnom mestu, sagovornica je oklevala da kaže šta je tačno radila u kompaniji "SBB", koja je u vlasništvu medijskog magnata Dragana Šolaka. 

U pitanju je, kako kaže, strah od neke potencijalne vrste osvete. Ipak, otkrila je da je posao bio kancelarijskog tipa.

"Dobila sam otkaz usred radnog vremena. Ugovor mi je svakako isticao, ali ništa nije slutilo na to da nešto nije u redu. Umesto da radim do kraja, skoro pa su me izbacili iz firme kao neku bednicu, a ostatak vremena će se, valjda, računati kao odmor. Plakala sam celim putem kući, u autobusu."

SREĆAN DAN ŽENA Za 8. mart od SBB-a dobila - OTKAZ

Foto: Youtube/Printscreen

 

Zamolili smo sagovornicu "Alo!" da nam od početka ispriča šta se dogodilo danas.

"Nije se dogodilo ništa posebno, niti su naveli neki razlog osim da im više ne trebam. Nije bilo svađe, upozorenja, nekog prekršaja s moje strane koji bi izazvao ovo. Čak su nama ženama na početku radnog dana podelili poklone, neku šminku. Onda su me, par sati kasnije, pozvali u kancelariju, dali mi neke papire da potpišem i insistirali da odmah nakon toga napustim zgradu."

Pitali smo sagovornicu kako se oseća u vezi sa ovim događajem, na šta je ona rekla:

"Bezvredno, izbacili su me napolje kao da sam neki šljam, onaj najgori. Krajnje neljudski s njihove strane da me ostave bez hleba bez upozorenja, makar da je bilo nedelju-dve najave. Radila sam najbolje što sam mogla. Nisam bila najbolja u timu, ali sam obavljala posao korektno. Ne znam da li je još neko otpušten danas."

Iako je u skladu sa zakonom, postupak otpuštanja i maltene izbacivanja žene s radnog mesta, ni manje ni više na 8. mart, pokazuje neetičnost donosilaca odluka i pre svega nesigurnost za sve zaposlene u Šolakovoj kompaniji "SBB".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading