devojčica novi sad
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

- U cilju sagledavanja mogućih rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se g. Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio, odnosno Кlinički centar Vojvodine i Кliničko bolnički centar Zvezdara - navodi se u saoštenju.

Porodici Ninković, u ime Ministrarstva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.

- U direktnom kontaktu, gospođa Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda. Ministarstvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći g. Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading