digitalne lepotice obmanjuju muškarce
Foto: Printscreen

Razvoj veštačke inteligencije doneo je i prevarante koji armijom polugolih influneserki pelješe muškarace širom sveta.

Sudeći po komentarima na jednoj našoj društvenoj mreži, kod nas su u zamku upali samo retki, ali s obzirom na to da savršene blondine i brinete imaju verifikovane naloge na Tiktoku i Tviteru, samo je pitanje dana kada će prevara dobiti šire razmere.

digitalne lepotice obmanjuju muškarce

Foto: Printscreen

 

 

O kakvoj prevari je reč, prvi je objavio „Dejli mejl“, koji je nedavno pisao o plavokosoj lepotici Mili Sofiji, koja ima 19 godina i stotine hiljada pratilaca na Tiktoku. Mila je, kako se može videti, ambiciozna manekenka, objavljuje gomile fotografija dok se sunča na Bora Bori, na plaži u Grčkoj, pa čak i iz kancelarije. Na naslovnice je dospela nakon što je medijska kompanija iz Njujorka „Futurism“ razotkrila da ova lepotica postoji samo u virtuelnom svetu.

digitalne lepotice obmanjuju muškarce

Foto: Printscreen

 

 

Ove nedelje su se pojavila nova otkrića desetina digitalnih influenserki na Instagramu, TikToku i Tviteru/X koje fotografije generisane veštačkom inteligencijom prikazuju na lažnim odmorima, poslovima i s izmišljenim imenima i biografijama. Savršenim izgledom ove devojke privlače stotine hiljada pratilaca, dobijaju ogromnu popularnost i novac od pravih muškaraca.

Jedna od njih je i brineta Andrea koju na Tviteru/X prati 30.000, mahom muškaraca. Osim provokativnih fotografija, pitanja da li bi je „pljesnuo po guzi“, na ovom nalogu nalazi se i broj njenog Pejpal računa i uz sočne pričice Andrea nudi privatne slike za pretplatnike na platformi Patreonu, gde uz nadoknadu od 20 dolara može da se ćaska s njom. Onom ko joj plati 300 dolara, Andrea postaje onlajn devojka.

 
digitalne lepotice obmanjuju muškarce

printskrin

 

Druga virtuelna influenserka Dejna Riter i ne skriva da ne postoji u stvarnom svetu, ali to je ne sprečava da traži novac od fanova. Njen kreator je postavio CashApp, stranicu i aplikaciju za savete i donacije kako bi plavuši kupio šoljicu kafe, a jedan od fanova joj je kupio čak pet. Dejna tvrdi da je iz Sijetla u Vašingtonu i da ima više od 92.000 pratilaca na Tviteru/X-u. Pre dva dana je objavila fotku u dresu bejzbol tima na terenu i jedan od pratilaca joj je napisao: „Bićeš sjajna u bacanju, dušice“, mnogi su naveli da će ljupkošću sve oduvati na utakmici.

„Dejna, reci da, budi moja druga polovina“, napisao joj je jedan od pratilaca i objavu označio dijamantom.

digitalne lepotice obmanjuju muškarce

Foto: Printscreen

 

Prethodno je veštačka inteligencija stvorila model Mikelu Susu, koja je glumila u reklamama modnih brendova kao što su „Prada“ i „Balensijaga, intervjuisali su je za modnu bibliju „Vog“ i proglašena je za jednu od 25 najuticajnijih ljudi na internetu magazina „Tajm“.

Ova večna 19-godišnjakinja je zamisao Trevora Mekfedrisa i Sare DeKu, osnivača modnog brenda BRUD, koji su „oživeli“ AI tinejdžerku 2019. U početku su lepo profitirali na konfuziji koju su izazvali, ali posle učestalih pitanja zašto izgledaš kao lutka, obelodanili deo istine: „Ja nisam ljudsko biće“, priznala je Mikela na svojoj stranici.

Za razliku od Mikele koju su fanovi brzo „provalili“, većina novih AI modela izgleda toliko dobro da ih je zaista teško razlikovati od stvarnih žena. Pritom, većina su plavuše, imaju velike grudi, i gotovo nikad ne pokazuju ruke. Iz nekog razloga, kod svih veštačkih lepotica prsti se savijaju na neprirodan način.

digitalne lepotice obmanjuju muškarce

Foto: Printscreen

 

Prema pisanju „Dejli mejla“, muškarci sve češće upadaju u zamke i ne pitaju koliko košta da uživo pokažu divljenje prema lepoti savršenih žena. Traže kontakt, nude skupocena putovanja, a ima i onih koji bi lepoticu preneli preko kućnog praga.

digitalne lepotice obmanjuju muškarce

printskrin

 

Ekskluzivne poruke za 14 dolara

Virtuelna 21-godišnja influneserka iz Los Anđelesa Natalija Novak ima 14.000 Tviter/X pratilaca i nudi opciju da joj se „ostavi baškiš“, odnosno na Patreon nalogu fanovi treba da joj uplate 9,99 dolara ili 14 dolara mesečno za ekskluzivni sadržaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading