dečak
Foto: Printscreen/Printscreen/TikTok/big.johns

Ovaj učenik petog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” u Kačarevu zaputio se tog dana u prodavnicu kako bi pomogao majci i doneo namirnice za ručak. Kod prodavnice pića, ugledao je novčanice od 100 evra, 2.000 i 1.000 dinara. Umesto da zadrži novac, uneo ga je u prodavnicu i objasnio prodavačici o čemu je reč, piše Zdravo Pančevo.

Ona je predložila da sačekaju do narednog dana i provere hoće li se javiti osoba koja je novac izgubila, a da, ukoliko se to ne desi, novac vrati dečaku. Tako su i uradili, a već istog dana kod prodavnice se zatekla uplakana devojčica u potrazi za izgubljenim novcem.

I tako je Marko zahvaljujući svom poštenju ovoj devojčici spasao Božić, ali tu se priča nije završila! Kačarevci su se udružili i rešili da na najlepši mogući način zahvale Marku na ovom dobrom delu.

Markova mama Dušica Dakić Stojčevski rekla je da su dečaku osećanja bila pomešana kada je pronašao novac, te je na momenat pomislio kako bi od tih para mogao da kupi novi bicikl.

– Priznao mi je da su mu osećanja bila pomešana kad je ugledao novac i da je na trenutak pomislio kako bi taman mogao da kupi nov bicikl, jer mu se ovaj raspada, ali ipak je odlučio da je bolje da sačeka da se eventualno javi onaj ko je pare izgubio, jer mu je bilo jasno koliko bi ta osoba bila tužna da ovako pred praznike ostane bez te svote koja nije tako mala - navela je Stojčevski.

Zdravo Pančevo

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading