novčanik
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Tako je momak N. B. iz Krajeva prvog dana nove godine pored vežbališta na Keju našao crnu kožnu torbicu, verovatno izgubljenu tokom najluđe noći. On ne samo da nije hteo da uzme ono što mu ne pripada, nego se svojski potrudio da nađe vlasnika i da sve bude na mestu: 

"Odneo sam sve u SUP. Proverom u SUP-u ustanovljeno je da je u torbici bio crni kožni novčanik sa svim dokumentima, 3.000 dinara i 50 evra. U torbici su bila i dva mobilna telefona. Nisam gledao detaljno, ali sećam se da se radi o muškarcu 1958. ili 1959. godište i znam da gospodin ima titulu hadži. Torbica sa dokumentima je na portirnici u SUP-u", napisao je on na jednoj javnoj Fejsbuk grupi, a komentari su počeli da pljušte. 

Od onih koji su zahvaljivali momku što je tako dobar, do onih koji su hvalili Boga "koji nam čuva ovakvu omladinu". Da njegovo ponašanje nije usamljen slučaj posvedočila je njegova sugrađanka Snežana, koja je ispričala da je njoj pre nekoliko dana prilikom presedanja iz autobusa u autobus ispao mobilni telefon.  

"Vozač busa ga je našao i predao u kancelariju na stanici. Em što sam bila sluđena jer sam izgubila telefon, bila s zbunjena i srećna kad mi je rečeno gde je! Vozač je mlađa osoba itekako poštena!", napisala je ona.

novčanik

Foto: Printscreen

 

U nastavku, ova dama je dodala i da je malo njih koji bi postupili tako. Da li je zaista u pravu prosudite sami. Među komentarima se zbog toga našlo i pitanje: 

"A kako znate da je malo onih koji bi vratili? Možda ljudi polaze od sebe? Zapitajte se šta biste vi uradili...", napisao je jedan korisnik. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading