Zlatibor
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je novinarima novu fazu u razvoju Zlatibora koja obuhvata izgradnju novog centra Zlatibora, Zlatni grad oko Ribničkog jezera.

To, kako je rekao Stamatović, podrazumeva izgradnju golf terena, kao i rezidencijalnih vila i hotela, tako da će taj deo planine izgledati mnogo modernije i savremenije, saopštila je ta opština.

Od jezera ka centru naseljenog mesta Zlatibor se, kako je navedeno, grade sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa.

Grubi radovi na pripremi terena su, prema rečima Stamatovića, već skoro završeni i u ovoj godini će se raditi na finim radovima, na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena.

- Radimo i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara. Već smo uradili prvu polovinu cevovoda i u drugoj polovini godine možemo očekivati da voda sa Sušičkih vrela bude na Karauli na Zlatiboru - rekao je Stamatović.

Dodao je da je plan da završetkom svih tih radova na Zlatiboru može da boravi i milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja.

Najposećenija planina Srbije i regiona će tako, kako je navedeno, biti svrstana u red najpoznatijih i najposećenijih planinskih turističkih centara Evrope.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading