Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Danka Ilić, dvogodišnja devojčica iz Bora, nestala je u utorak oko 13:45 sati u naselju Banjsko polje, a potraga za njom je i dalje u toku.

Nakon njenog nestanka, prvi put je u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert), namenjen hitnom obaveštavanju javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Njena majka oglašavala se juče za medije rekavši da je ušla u kuću kako bi starijem detetu sipala vodu, a kada se vratila u dvorište Danke nije bilo. Njen suprug danas je poslao potresnu poruku ćerki, ali se Ivana, majka, nije oglašavala.

Inače, Danka bi uskoro trebalo da napuni 2 godine, rođena je na veliki pravoslavni praznik Đurđevdan.

 

 

- Srećan ti prvi rođendančić, mila moja. Želim ti da uvek budeš tako vesela i mila. Sve željice da ti se ispune. Vole te puno mama, tata i tvoj bata Laza - glasi poruka koju joj je majka uputila prošle godine.

Danka ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. U potrazi su angažovani policija, vatrogasci i građani, pri čemu ih otežavaju nepristupačan teren i kiša koja i dalje pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Tanjug rekao da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi, istakavši težak teren prigradskog naselja.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić je izjavio da su u potragu uključeni helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren. Nakon toga će u potragu krenuti i spasilački tim, pretražujući svaki sektor koji do sada nije pretražen. GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, uključujući dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading