More, crnogorsko more
RINA
More, crnogorsko more

RINA

More, crnogorsko more, Foto: RINA

Ministarka je ovom prilikom izrazila očekivanje skorašnje normalizacije turističkih i ekonomskih aktivnosti masovnom imunizacijom na kovid-19 kako srpskih, tako i crnogorskih državljana, ističući tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbije i Crne Gore.

Ona je izrazila nadu da će predstojeća turistička sezona biti uspešnija u odnosu na prethodnu godinu, podsetivši da je Crna Gora jedna od glavnih destinacija srpskih turista tokom leta, kao i da su crnogorski turisti naročito orijentisani ka Srbiji prilikom planiranja vikend putovanja.

Predsednik opštine Budva rekao je da je cilj te opštine upravo saradnja sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom, navodeći da Budva ima mali broj zaraženih, uz olakšavajuću okolnost vakcinacije bez zakazivanja, zahvalivši se ovom prilikom Republici Srbiji na doniranim vakcinama.

Carević je predložio i zajedničke promotivne projekte u oblasti turizma, posebno ističući potrebu za uvođenjem dodatnih avio linija, uz povoljniju cenu avio karata, kao i činjenicu da u Crnoj Gori trenutno ne postoje ograničenja ulaska za srpske građane.