A OD ALBANACA SPOMENIK U Uroševcu bista za Bajdena u čast Dana nezavisnosti SAD
Foto: EPA

Povodom Dana nezavisnosti SAD u Sojevu kraj Uroševca nadomak baze Bondstil svečano su otvoreni radovi na projektu uređenja zelenih površina i postavljanju statue aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Pripadnici američkog Kfora iz kampa Bondstil i građani Uroševca učestvuju u toj aktivnosti koju sprovode u saradnji sa mrežom nevladinih organizacija Avonet.

Očekuje se da će projekat koji će finansirati građani i preduzeća iz Uroševca koštati više od 600.000 evra.

Učesnici projekta su tom prilikom odali i počast obelisku podignutom u čast pokojnog sina američkog predsednika Boa Bajdena koji je radio za međunarodne institucije na KiM, prenosi Kosovo online.

Inače, kao što je poznato, i bivši američki predsednik Bil Klinton 2009. godine dobio je šest metara visok spomenik, postavljen na bulevaru koji nosi njegovo ime.

Statua predstavlja nekadašnjeg američkog predsednika koji drži dokument iz maja meseca 1999. godine, kojim se odobrava ulazak američkih trupa na Kosovo. U blizini obeležja nalazi se butik koji nosi ime po njegovoj supruzi Hilari.

To je , izgleda, postao jedan vid zahvalnosti kosovskih Albanaca onima za koje smatraju da su im pomogli u samoproglašenju tzv. nezavisne države Kosovo.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading