PREMIJERKA SRBIJE:Beograd posvećen miru, Priština ne poštuje potpisane sporazume
Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Portugalije Žoaom Gomešom Kravinjom koga je upoznala sa aktuelnom sutuacijom na Kosovu i Metohiji i podvukla da je dodatno komplikuje to što Priština ne poštuje potpisane sporazume.

Brnabić je naglasila da je Beograd posvećen očuvanju mira i stabilnosti i da ostaje pri stavu da pronalaženje rešenja zahteva kompromise i dijalog dve strane uz striktu implementaciju prethodno dogovorenog, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je istakla značaj koji Srbija pridaje produbljivanju odnosa i intenziviranju političkog dijaloga sa Portugalijom, istakavši da se ovim susretom daje novi impuls saradnji dveju država.

Predsednica Vlade se istovremeno zahvalila Kravinju na iskrenoj podršci koju Portugalija pruža procesu evrointegracija Republike Srbije.

Ministar spoljnih poslova Portugalije je svoju posetu okarakterisao kao veoma važnu, imajući u vidu da se ove godine obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Sagovonici su se saglasili da posebni potencijali za unapređenje saradnje postoje u oblastima ekonomije, zaštite životne sredine, energetike, digitalizacije i informacionih tehnologija.

Istakavši da Srbija posebnu pažnju posvećuje ovim oblastima, Brnabićeva je podvukla da ohrabruje privrednike iz Portugalije da istraže mogućnosti saradnje i ulaganja u našoj zemlji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading