INTERVJU ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ - U 2023. ŽELIM SAMO DA SAČUVAMO MIR, SVE OSTALO ĆEMO LAKO!
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Praznični intervju s premijerkom Anom Brnabić radili smo u momentu kada je situacija na Kosovu ključala. Na razgovor s nama došla je nakon samo par sati sna zbog niza maratonskih sastanaka. Umor i zabrinutost na njenom licu nisu mogli da se sakriju, a na prvo pitanje kako ste, Ana, odgovorila je sa evo, nije loše, hvala. Sa njom smo sumirali godinu za nama, koja je, kaže, bila izuzetno teška i privatno, govorili smo o očekivanjima i izazovima koji nam predstoje u sledećoj godini, a najveći izazov je sačuvati mir, što je ujedno i njena novogodišnje želja jer, jasna je, sve ostalo ćemo lako.

Čini se da je pitanje svih pitanja tokom cele godine bilo da li ćemo i kako sačuvati narod na Kosovu?

- Predsednik Vučić je bio potpuno jasan, rekao je da je to crvena linija i da ćemo čuvati mir po svaku cenu. To su te dve važne poruke, prva da ćemo učiniti sve da sačuvamo mir i da ne nasedamo na provokacije. Mi smo sačuvali prisebnost samo zahvaljujući predsedniku, niko ne bi bio toliko trpeljiv i imao toliko političke mudrosti da uradi ono što je uradio on. Mogu da krenem od sebe kao predsednice Vlade, verujem da bih nasela na neke provokacije.  Aleksandar Vučić je toliko pametan i politički mudar da ne odgovori na njih i da pokaže da Srbi jesu žrtve i do koje mere je Kurti ekstremista koji nipodaštava i kao gumicom briše ljudska prava Srba na KiM i teroriše ih. Dobro je što imamo takvog predsednika u ovom trenutku, inače bismo imali sukobe.

INTERVJU ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ - U 2023. ŽELIM SAMO DA SAČUVAMO MIR, SVE OSTALO ĆEMO LAKO!

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

U avgustu ste po treći put izabrani za predsednicu Vlade, šta je ono što vas izdvaja od svih drugih, pa je Vučić opet predložio vas?

- Ne znam, to je pitanje za predsednika. Meni je najveća čast da služim svojoj zemlji. Zaista je ogromna čast što sam predsednica Vlade u trećem mandatu, ali opet u teškim vremenima. Nijedna godina mi nije bila laka, ali nekako se pogodilo da nijedna godina od kako je Vučić postao predsednik Vlade nije bila laka. Morao je da spasava zemlju od bankrota, bili smo na nekoliko meseci od toga, da zapošljava ljude, nezaposlenost je bila 25,9 odsto, kod mladih preko 51 odsto, plate najniže u regionu, bez ikakvih investicija. A ove godine koja je bila jako izazovna mi ćemo imati preko četiri milijarde evra investicija. Onda su bile istorijske poplave, pa je krenula migrantska kriza, zatim smo imali godine koronavirusa, pa rat na istoku Evrope. Ali mi smo uspeli da svake godine Srbija dodatno raste i 2020, kada je svetska ekonomija opala, pa i u dvocifrenom procentu, mi smo zadržali isti nivo kao 2019. Pad je bio 0,9 odsto. Evo, i sumirajući 2022, želim da kažem našim ljudima da je po analizama Svetske banke Srbija bila samo jedna od 10 zemalja u svetu koja je tokom pandemije korone podigla broj zaposlenih. Sve druge zemlje u svetu imale su skok nezaposlenih. U teškim okolnostima našli smo snage i znanja da se izborimo s tim.

Vi ste pet i po godina na poziciji premijerke, koliko vas je to promenilo?

- Mnogo.

U kom smislu?

- Kada sam dobila prvi mandat  da oformim Vladu i kada sam zahvaljujući većini u parlamentu, gde mi je okosnica SNS, stranka čiji sam ponosni član, dala poverenje, Vučić mi je dao jedan od mnogih njegovih dobrih saveta: „U ovaj kabinet koji nasleđuješ od mene niko ne dolazi sa dobrim vestima, ovde dolaze ljudi s problemima koje niko nije uspeo da reši, pa su morali da dođu do predsednika Vlade.“ Tako da je to pet i po godina svakodnevnog rešavanja problema. Zaista sam presrećna što radim rame uz rame s Aleksandrom Vučićem, koji je veliki deo tih problema preuzeo na sebe, pre svega kada se radi o KiM i o dovođenju investicija i time je ne samo meni nego i svim ljudima u Vladi dao prostora da se bavimo drugim stvarima značajnim za kvalitet života građana.

Kakva vam je ova godina bila privatno? Jeste li češće plakali ili ste se smejali?

- Nisam imala privatan život niti vreme za porodicu, i u tom smislu je bila jako teška godina zato što je nemoguće da deo tog teškog bremena ne ponesete sa sobom kući. U ovoj godini je bila i teška borba protiv organizovanog kriminala u Republici Srbiji.

INTERVJU ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ - U 2023. ŽELIM SAMO DA SAČUVAMO MIR, SVE OSTALO ĆEMO LAKO!

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

Jeste li se tada plašili za svoju bezbednost?

- Ne, plašila sam se u svakom trenutku i danas se plašim za bezbednost predsednika Aleksandra Vučića. Volela bih da sam mogla i da mogu na drugačiji način malo više da preuzmem to breme. Ali iskreno mislim i verujem da to znaju i naši građani, da je svakome ko želi da naudi Srbiji i da je oslabi na listi neprijatelja broj jedan Aleksandar Vučić. Kada je objavio rat mafiji, stavio je glavu u torbu. Tokom 2022. dobijali smo dojave o ozbiljnim pretnjama po njegov  život, od Evropola, naših evropskih partnera, ali i od drugih. I tokom cele godine to je bio dodatni stres. Kada pogledate s čime smo se sve borili, bila je ovo zaista teška godina. A sve to na nas koji se bavimo ovim poslom mora da se odrazi i na lično raspoloženje, zdravlje...

Kada je reč o najvećim izazovima u 2023, da li će to biti Kosovo, energetika ili nešto treće?

- Ne znam, mislim da će biti mnogo izazova. Kosovo će biti ogroman izazov, veliki je pritisak da se dođe do finalnog sporazuma...

Šta ćete poželeti 31. u ponoć?

- Mir. Volela bih da imamo mir koji se ni u jednom trenutku ne dovodi u pitanje, to mi je najveća želja. Sve ostalo možemo sami, to smo pokazali. Da možemo da radimo mnogo, da smo posvećeni zemlji, narodu, da imamo dobre ideje i da možemo da ih sprovodimo u teškim vremenima. Ali mir ne zavisi samo od nas, za mir je potrebno dvoje.

INTERVJU ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ - U 2023. ŽELIM SAMO DA SAČUVAMO MIR, SVE OSTALO ĆEMO LAKO!

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

A šta biste poželeli našim čitaocima i građanima?

- Mnogo zdravlja, sreće, uspeha i vere u svoju zemlju i u sebe, jer je zemlja jaka onoliko koliko smo mi svi zajedno kao pojedinci jaki i koliko verujemo u sebe. U tom smislu smo došli na stepen razvoja gde je zaista svakim danom u ovoj konkurenciji s drugim zemljama Evrope i sveta važna i vera svakog od nas u naše sposobnosti. Tako da želim da verujemo u sebe i da svako zna da u ovoj zemlji ima budućnost i prosperitet.                                                          

 

Na Kosovu sam svoj na svome

Bili ste na Kosovu ove godine, kakav vam je bio osećaj?

- Kada sam bila na Kosovu, iz srca sam to i tada rekla, osećala sam se kao svoj na svome. Bila sam beskrajno zahvalna našem narodu kada sam i lično videla koliko čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, koliko su posvećeni srpstvu i miru i stabilnosti. I na poslednjem skupu su to rekli i oduševili me: Mi nemamo nijedan problem s Albancima. Imamo problem samo s Kurtijem, koji nam uskraćuje ljudska prava.

 

Volela bih da se za praznike malo odmorim

Imate li planove za praznike, znate li gde ćete biti?

- Nadam se da ću imati malo vremena da se odmorim, ali opet to zavisi od situacije na Kosovu. U ovom trenutku nas je Aljbin Kurti doveo do toga ne da živimo od dana do dana, već od sata do sata. Takođe da kako u tri posle podne, tako i u tri ujutru vodimo računa o tome da li su Srbi na KiM bezbedni i sigurni, i od toga će zavisiti i koliko će biti mirni praznici.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (173)

Loading
Nana

01.01.2023 16:52

najveći izazov je sačuvati mir, što je ujedno i njena novogodišnje želja jer, jasna je, sve ostalo ćemo lako.

Euro put

02.01.2023 04:18

@Nana - Vazno je da smo sve briselske i vasingtonske ultimatume sproveli, a ovo drugo nije ni vazno.

Nana

01.01.2023 16:53

Aleksandar Vučić je toliko pametan i politički mudar da ne odgovori na njih i da pokaže da Srbi jesu žrtve i do koje mere je Kurti ekstremista koji nipodaštava i kao gumicom briše ljudska prava Srba na KiM i teroriše ih. Dobro je što imamo takvog predsednika u ovom trenutku, inače bismo imali sukobe.

Nana

01.01.2023 16:55

država jaka onoliko koliko smo svi mi jaki kao pojedinci, a mi se svi zajedno uz naseg predsednika borimo za nasu Srbiju

Lidija

01.01.2023 19:28

@Nana - Ceo narod se bori i daje maksimalno da pomogne drzavi u ova teska vremena koja su nas zadesila od korone pa do situacije na KiM sa Kurtijem i njegovim sledbenicima.

Zora

01.01.2023 16:55

Vazno je cuvati mir jer je on u ovim trenucima svima preko potreban.

Vesna

01.01.2023 19:32

@Zora - Dosta je bilo patnje i tuge, i traganje za nekim boljim vremenima, smatram da je ova godina 2023, bas ta kada sve nas treba da ocekuju boljitci i lagodniji zivot.

Jovana

01.01.2023 19:34

@Aleksandar - Dok je ove vlasti ne moramo brinuti za dalju buducnost, ona se maksimalno trudi da nam obezbedi sve uslove kako bi bolje ziveli a sad sto nas povremeno remete neki ludaci kao ovi u Pristini to moramo junacki izdrzati i izboriti se za bolje sutra.

Milina

01.01.2023 16:57

Pitanje KiM je kompleksno, ali Srbija ce nastaviti da se mirnim putem bori za prava i interese svog naroda.

Slavka

01.01.2023 16:58

Srbija je uspela da sacuva ekonomsku stabilnost u trenucima kada se svet suocava sa krizom na razlicitm poljima.

Marija

01.01.2023 17:00

Srbija ce i u novoj godini nastaviti sa radom na razvoju i napretku na razlicitim poljima.

Jelena

01.01.2023 17:00

2023 samo mir da donese i sve ostalo lako će biti, normalno ostavljamo tešku godinu iza nas

Nadica

01.01.2023 17:01

Srbija se nece odreci dela svoje teritorije i nastavice da se bori za mir, stabilnost i bezbednost svih svojih gradjana.

Jelena

01.01.2023 17:04

Da svi budu razumniji i pamtniiji u 2023 da znaju da mir nema cenu

Aleksandar

01.01.2023 17:05

Da svi vide da se napredak Srbije odigrava samo u miru.

Stefan

01.01.2023 17:07

Izlazimo iz teške godine nadamo idemo lakšoj

Ana

01.01.2023 17:08

Jasno je da izazovu nas je izazov na godina da nije ni malo laka bila ali 2023 biće nadam se godina razumevanja i mira

Konstantin

01.01.2023 17:09

Jasno je da moramo zajedno da sačuvamo mir

Toza

01.01.2023 17:10

Uze mi Ana reč iz usta tj. samo da je mira biće svega. Još su nam sveže rane iz 90tih i dobro znamo kakav je rat nesreća. Zato treba biti mudar i ne nasedati na provokacije Šiptara.

Urke

01.01.2023 17:11

Sve najepse u Novoj godini. Puno zdravlja, srece i mira a ostalo ce samo doci.

Stevan

01.01.2023 17:12

Najbitnije da se sacuva mir a verujem da ce se u tome uspeti. Sve najbolje u Novoj godini.

Vojin

01.01.2023 17:14

Situacija je komplilovana i zbog toga je jako vazno da se sacuva mir. Verujem da ce se uspeti u tome.

Andrijana

01.01.2023 17:14

Hvala na iskrenim cestitkama za novu godinu.

Ja

01.01.2023 17:15

Mnogo zdravlja, sreće, uspeha i vere u svoju zemlju i u sebe poželela bih vašim čitaocima i svim građanima jer je država jaka onoliko koliko smo svi mi jaki kao pojedinci i dobar i srecan uspesni pocetak i zelim svima svih naroda zemlje srbije i narodu narocito na kosovo i metohiji !!!

komita

01.01.2023 17:15

Kad je mir onda je sve drugo lakše dostupno.

Nenad

01.01.2023 17:16

Srbija ce, kao i do sada, voditi polotiku mira jer je to jedino ispravno. Zbog ratova je srpski narod u proslosti mnogo protpatio.

Zoran

01.01.2023 17:22

Srbiji je mir nasušna potreba,jer brže napredujemo od svih u regionu,zato nas svi i napadaju,ali pametnom politikom sve ćemo pregurati

Sara

01.01.2023 17:24

Mir i zdravlje su svakako najvažniji. Ostalo će sve biti.

Sonja

01.01.2023 17:26

Mir je najvažnije sačuvati. To je građanima najvažnije. Ostalo će svega biti.

dragana

01.01.2023 17:39

Sacuvati mir uopste u danasnje vreme kada je mngo ,mogo problema nije lako ali je osnovni i jedan od ciljeva Srbije u koju sam sam siguran da cemo i usoeti.

branko

01.01.2023 17:40

Kada ima mira i stabilnosti sve drugo je lako resivo zato sto Serbija ima na celu predsednika koji radi sve u interesu gradjana i to je veliki plus za Srbiju,za gradjane.

Goran

01.01.2023 17:42

Svi koji slede odgovornu politiku Aleksandra Vučića čine ispravnu stvar.

dario

01.01.2023 17:43

Ne postoji neko bar se tako nadam a da ne zeli u novoj godinu svakome zdravlje,srecu,uspeh kako na poslovnom tako i naprivatnom polju,to je nesto sto je normalno mada poznavajuci pojedince na nasoj politickoj sceni mislimda to nije slucaj,ali ako je yo tako to ide na njihovu dusu.

marica

01.01.2023 17:45

Srbija ce se boriti za svoje gradjane na KiM kao i do sada i siguran sm da ce u tome i uspeti kao sto je i do sada to bio slucaj.

Dušan

01.01.2023 17:46

Srbija hrabrim koracima gazi ka prospreritetu, negujući prave vrednosti i poštujući mir i stabilnost.

milenko

01.01.2023 17:47

Nase gradjane na KiM cemo sacuvati odogovrnom,postenom politikom koju vodi Vucic i koja se pokazala ako dobraa dobre stvari ne treba nikako menjati.

Vlada

01.01.2023 17:47

Ključno pitanje je bilo oko Kosmeta, malo je falilo da ne izbije rat koji je Kurti željno isčekivao. Uspeli smo da sačuvamo mir i stabilnost.

gordana

01.01.2023 17:48

Samo mudrom i odgovornom politikom kakvu i vodi Vucic sacuvace se gradjani nasi na KiM,Vucic je to dokazao da moze ,dokazao kako se bori xza svoje gradjane,

Boško

01.01.2023 17:50

Apsolutno se slažem, mir pod jedan, a onda sve redom. Srbiji je dosta ratovanja i želimo samo da živimo bolje kao sav normalan svet.

Dara

01.01.2023 17:52

Podržavam Anu u svemu što je rekla, samo bih dodala da nemamo problem sa Albancima u Albaniji, nego sa kosovskim Albancima koji rade za Kurtija i lični sa Kurtijem! Moramo jasno definisati neprijatelje!

Deda Mraz

01.01.2023 17:53

Sa ovom strategijom i diplomatskim timom je i moguće planirati tako nešto.

branko

01.01.2023 17:53

Nije mala stvar biti po treci put izabran za premijera i to na predlog predsednika to ipak nesto znaci,to znaci da je Ana dobro radila i da je zasluzila mandat ponovo i zelim joj svu srecu u daljem radu.

Mišo

01.01.2023 17:54

U najavi nam sledi dobra godina, neće biti inflacije, a ni rata. Samo nek je zdravlja!

Liki

01.01.2023 17:54

Najvažnije ali i najteže je sačuvati mir. Srbija će i u 2023 godini napredovati i stajati hrabro uz svoj narod.

Sale

01.01.2023 17:55

Sačuvati mir po svaku cenu za ostalo dokazano imamo sposobne političare koji će nastaviti da vode srbiju putem napretka i prosperiteta.

Mirko

01.01.2023 17:55

Srbija danas je jaka i stabilna i zbog toga sposobna da zastiti svoj narod gde god on ziveo

biljana

01.01.2023 17:56

Anu izdvaja dobar i odgovoran rad,briga da se svi zadaci kojis u stavljeni pred vladu uspesno odrade i samo njena licnost koja je bezprekorna ,auoritet bez kojeg je nemoguce biti tu gde je ona.sve to cini da ponovo bude premijer.

Miro Đ

01.01.2023 17:56

Najvažnije je da je na KiM sačuvan mir i da Srbi ne moraju da strahuju da će ih u Kurti hapsiti i sprovoditi u njegove zatvore.

Marko

01.01.2023 17:56

Sadasnja vlast ima jasan politicki plan i program, nastavlja se borba za dalji napredak i uspesnost

Marijana

01.01.2023 17:57

Najveci izazovi u 2023. godini za sadasnju vlast jeste da sacuva celu Srbiju. Da nastavimo putem mira i stabilnosti

Mihajlo

01.01.2023 17:57

Svi tako misle. Mir i stabilnost da sačuvamo jer imamo druge stvari na koje je potrebno da se fokusiramo i da radimo na njima, prvenstveno na razvoju naše ekonomije, nataliteta, unapredjenje vojske, infrastrukture…

Veso S

01.01.2023 17:58

Nana: Bez mira nema nikakvog napretka i zboga je najvažnije da se sačuva mir na ovim prostorima.

Petar

01.01.2023 17:58

Znamo da ce Vucic uciniti sve da gradjani imaju miran i spokojan zivot. Da plate i penzije nastave da rastu u novoj godini

Filip

01.01.2023 17:58

Sacuvati mir predstvavlja veliki izazov ali verujem da ce Srbija uspeti u tome.

Branka

01.01.2023 17:59

Rad, drzanje reci i promene kljuc su uspeha Vucica i SNS-a

branka

01.01.2023 17:59

Mnogo njih je kojima predsednik Vucic smeta,mnogo to se moze videti svakodnevno na zalost.

Mirko

01.01.2023 18:00

Vucic se svim snagama bori da sacuva narod na KiM kao i da sacuva mir

Mirko

01.01.2023 18:00

Vucic se svim snagama bori da sacuva narod na KiM kao i da sacuva mir

bjanka

01.01.2023 18:01

Mnogima smeta jaka,uspesna i napredna Srbija,Srbija koja radi samo u intersu svojih gradjana i obezbedjivanju boljeg zivota za nase gradjane.

Mišo N

01.01.2023 18:01

Mir je zaista na KiM sačuvan, ali Kurtiju se nikada ne može do kraja verovati, jer se nikada ne zna kada on taj mir može narušiti.

Marijana

01.01.2023 18:01

Vucic se bori za svoju zemlju i svoj narod i nikad ih nece ostaviti na cedilu

sara

01.01.2023 18:02

Iskreno se nadam da cemo uspeti sacuvati mir jer je srpski narod mnogo propatio zbog ratova u proslosti.

Mišo N

01.01.2023 18:03

Predsednik Vučić vodi politiku mira i stabilnosti, jer zna da mir nema cenu.

Mirko

01.01.2023 18:03

Odgovornom i mudrom politikom Vucic se bori za dalji napredak i prosperitet nase drzave. Srbija je jaka i stabilna pod Vucicevim vodjstvom

Marko

01.01.2023 18:04

Znamo da ce sadasnja vlast nastaviti da se bori na najbolji moguci nacin da sacuva nase drzavne kao i nacionalne interese

Veso S

01.01.2023 18:05

Nana: Država je jaka onoliko koliko je sposobna da sačuva mir i bezbednost svojih građana, a Srbija je zaista i spremna i sposobna da to obezbedi.

Marko M

01.01.2023 18:07

Zora: Mir nema cenu i zbog toga trea preduzimati sve mere da se on sačuva na ovim prostorima.

Glasinac

01.01.2023 18:10

Zora: Bez mira nema mogućnost razvitka države i zbog toga naše rukovodstvo preduzima sve mere da na našim prostorima sačuva mir.

Mitar O

01.01.2023 18:12

Nadam se da je konačno i Kurti shvatio da se pitanje Kosova može rešiti jedino mirnim putem, a ne nasiljem koje on zagovara.

Sonja

01.01.2023 18:12

Mir, mir i samo mir za sve gradjane uže Srbije i na KiM.

Olja

01.01.2023 18:13

Iskreno zelim svima da nam 2023. donese puno srece i radosti i pre svega mira a verujem da cemo sve to ostvariti ukoliko budemo zajedno radili kako treba.

Veso S

01.01.2023 18:14

Ako je Evropi stalo do mira na ovim prostorima, onda neka upozori Kurtije da se ne igra vatrom.

Ljubica

01.01.2023 18:15

Samo mir i stabilnost, da penzije i plate budu redovne kao do sada. Živeli!

Sara

01.01.2023 18:15

Da u ovoj godini budemo zdravi , radosni , uspesni!

Marija

01.01.2023 18:15

Najvažnije je da sačuvamo mir i stabilnost, i to ćemo uspeti. Srbija se razvila i napredovala i tek će u narednoj godini!

Mišo N

01.01.2023 18:16

Nadica: Naravno da se Srbija neće nikada odreći ni pedlja svoje teritorije i to moraju svi da znaju.

Zoki

01.01.2023 18:20

Srbija ce i u novoj godini nastaviti sa radom na razvoju i napretku

Toza

01.01.2023 18:28

Srbija je uspela da sacuva ekonomsku stabilnost

Jovan

01.01.2023 18:29

Kada smo u miru,sve ostalo lako ide. Samo nek nam se nikada ne poremeti mir

Jasna

01.01.2023 18:29

Džaba nama sve ako nemamo mir,mir je najdragocenija stvar

Maja

01.01.2023 18:30

Lako je potegnuti oružje, možemo i sutra da krenemo u rat,a šta dobijamo time samo mrtve ljude i uništene objekte

Iv

01.01.2023 18:33

Kada vlada mir i sloga, sve drugo se lako postigne.

Oki

01.01.2023 18:38

Puno zdravlja, srece i mira a ostalo ce samo doci.

Oki

01.01.2023 18:38

Puno zdravlja, srece i mira a ostalo ce samo doci.

Iv

01.01.2023 18:39

Važno je da srpski narod pokaže jedinstvo i slogu, jer samo tako ćemo sačuvati našu Srbiju.

Lena

01.01.2023 18:40

Zaista najveci prioritet Srbije je sačuvati svoj narod na Kosovu.

Iv

01.01.2023 18:41

Iza nas je godina tenzija, koju ostavljamo iza nas, a nova neka nam donese samo mir i stabilnost.

Iv

01.01.2023 18:42

Želimo da živimo u miru, jer samo kada vlada mir, onda je garantovan i uspeh.

Iv

01.01.2023 18:43

Neka ova godina bude godina mira i sloge, da smo svi zdravi.

Iv

01.01.2023 18:44

Srbija se uvek zalagala za mir, pa će tako biti i u ovoj godini.

Iv

01.01.2023 18:46

Iskreno se nadam da će ceo svet shvatiti koliko je važno da vlada mir.

MarijaM

01.01.2023 18:48

U ovom vremenu s obziro na situaciju u svetu najveći izazov je sačuvati mir.

MarijaM

01.01.2023 18:48

Pitanje KiM je jako komplikovano, ali za sada Vučić se uspešno bori protiv svih izazova.

Iv

01.01.2023 18:48

Predsednik vodi odgovornu i politiku mira i verujem da će tako i ostati.

MarijaM

01.01.2023 18:49

Nije lako u ovom teškom vremenu sačuvati mir i obezbediti napredak što je Vučić postigao sa Srbijom.

MarijaM

01.01.2023 18:49

Ogromne pritiske je Srbija trpela zbog svog prijateljstva sa Rusijom. NIsmo im okrenuli leđa i tako će biti i u budućnosti.

MarijaM

01.01.2023 18:50

Srbija je ekonomski stabilna u inat svim dešavanjima u svetu. Dosta smo izazova pregurali i nastavljamo i dalje da se borimo.

MarijaM

01.01.2023 18:51

Svima treba da bude jasno da se nikada nećemo odreći svoje teritorije. Dosta smo truda uložili da sačuvamo mir na KiM.

MarijaM

01.01.2023 18:51

U prošlosti je Srbija ratovala, sada je vreme da zavlada mir i da svoje ciljeve nastavimo da realizujemo.

Oki

01.01.2023 18:51

Srbija ce, kao i do sada, voditi polotiku mira

MarijaM

01.01.2023 18:52

Kada imamo mir sve drugo lakše možemo da ostvarimo. Nastaviće Srbija borbu za Srbe na KiM i njihova prava. Kurtijeva samovolja mora da se završi.

MarijaM

01.01.2023 18:52

Mudra politika Vučića je doprinela da sačuvamo mir i da uspemo da eskiviramo eskalaciju sukoba na KiM.

MarijaM

01.01.2023 18:53

S obzirom na situaciju na KiM Vučić hladne glave mora da donosi odluke kako ne bi ugrozio položaj Srba koji su tamo ostali da žive i rade.

Iv

01.01.2023 18:53

Prošlu godinu je obeležila borba za očuvanje srpskih ognjišta na Kosovu mirnim putem.

Dusan

01.01.2023 18:53

2023 biće nadam se godina razumevanja i mira

Iv

01.01.2023 18:55

Srbija se uvek zalagala sa mir, da se problemi rešavaju dogovorom.

Zorica

01.01.2023 19:06

Sve pohvale za predsednika i premijerku koji zajednickim snagama vode Srbiju putem razvoja.

Nina

01.01.2023 19:09

Srbija ima predsednika i premijerku koji rade u interesu svoje zemlje i svog naroda. Zato je moguce napredovati na svim poljima.

Milan

01.01.2023 19:10

Srbija ce cuvati mir i raditi na osnazivanju ekonomije, samo tako je moguce napredovati.

Saska

01.01.2023 19:26

Samo mir i zdravlje, sve ostalo ce doci i manje je vazno. Neka ova naredna godina bude lepsa i lagodnija za ceo nas narod ma gde se god on nalazio.

Maja

01.01.2023 19:27

Bravo Ana, Vi ste pored predsednika Vučića ponos Srbije.

Draginja

01.01.2023 19:31

Puno zdravlja, ljubavi i stpljenja svim gradjanima Srbije u Novoj 2023.godini, a rukovodstvu Srbije zelim puno snage i volje da nas cuvaju i dalje. Ziveli!

Bojana

01.01.2023 19:32

Mir i stabilnost jesu prioriteti svih prioriteta i nadamo se da cemo u Novoj godini biti ostvareni

Miki

01.01.2023 19:37

Vučić je najbolji predsednik, ima podršku naroda, mudar i pametan čovek koji se bori za naš narod.

Nataša

01.01.2023 19:39

Najbitnije je da se sačuva mir i stabilnost! Srećna Nova godina!

Tijana

01.01.2023 19:46

Moramo ostati pametni u narednoj godini i planirati svaki postupak unapred kako bi odrzali mir i blagostanje. Sto nam je najbitnije sada i zauvek.

Vojka

01.01.2023 19:50

Ana je premijer najuspesnijih vlada u novijoj istoriji i pored svih izazova koje smo imali zadnjih godina

Rade

01.01.2023 19:53

Bitno je cuvati mir jer je on u ovim trenucima svima preko potreban.

Teodor

01.01.2023 19:54

U miru se gradi bolje sutra, rat je beda na ramenama svih.

Zoran

01.01.2023 19:54

Ponosimo se rezultatima koje je realizovala Vlade Ane Brnabić, jer uspešno sprovodi politiku predsednika Vučića koja daje rezultate za bolji život građana, ali i očuvanje mira i stabilnosti.

Natasa

01.01.2023 19:58

Budimo slozni i hrabri, ne gubimo veru nikad, jer to je ono sto je Srbe ocuvalo kroz sva vremena stradanja i sto nam je i sada neophodno. Protiv hrabrog i verujuceg naroda, neprijatelj nema sanse da uspe.

Nana

01.01.2023 20:01

Srbija se razvila i napredovala, to se vidi kroz predsednikov rad i trud i tek će u narednoj godini razvijati i napredovati

damir

01.01.2023 20:02

Najveći prioritet predsednika Vučića je uspostavljanje trajnog mira i blagostanja na prostoru Balkana.

Petra

01.01.2023 20:03

Kada imamo mir i stabilnost, sve ostalo ćemo mnogo lakše postići.

Aleks

01.01.2023 20:06

U potpunosti se slazem sa premijerkom,mir nema cenu.

Aleks

01.01.2023 20:06

U potpunosti se slazem sa premijerkom,mir nema cenu.

Aleks

01.01.2023 20:06

U potpunosti se slazem sa premijerkom,mir nema cenu.

Andrea

01.01.2023 20:10

Moramo sačuvati mir ali i zaštititi naš narod na KiM,sigurna sam da ćemo u tome uspeti

Suzana

01.01.2023 20:15

Kada imamo mir sa sigurnošću možemo nastaviti nas put razvoja, kojim Srbija ide godinama unazad.

Anja

01.01.2023 20:24

Najvaznije je da smo uspeli da sacuvamo mir i da je nas narod bezbedan.

Saladin

01.01.2023 20:24

Ne volim nikakve cestitke Nove godine jer je besmisleno, ali kapiram da sve dok nismo na frontu, svaka nova je bolja od prethodne.

Peja

01.01.2023 20:25

Našu premijerku ni umor ne može da spreči da izađe i da odgovori na sva pitanja koja interesuju naše građane.

Teodora

01.01.2023 20:26

Zahvaljujuci nasem predsedniku sacuvali smo mir .

Stankovic Ana

01.01.2023 20:27

Srbija treba sa bude ponosna na ovakvog premijera.

Dule

01.01.2023 20:27

Premijerka je neko ko se zalaže previše za nas narod.

Natasa

01.01.2023 20:28

Dobrom politikom koju vodi Vucic sacuvali smo mir i nas narod je bezbedan.

Vuleta

01.01.2023 20:28

Predsednik Vučić I premijerka Ana su pokazali da zajedno mogu sve.

Jasmonka

01.01.2023 20:29

Veliko hvala našoj premijerki na divnim recima i podrsku koju salje naroda a narod je pokazao da joj neizmerno veruje.

Dadaa

01.01.2023 20:30

Zelja svih nas je da se sacuva mir koji je zaista prioritet.

Sakii

01.01.2023 20:32

Ana Brnabic je uvek uz svoj narod i njena novogodisnja zelja je upravo i zelja svih nas.

Mesaljic Vanja

01.01.2023 20:33

Mir nam je sada najpotrebniji i zato se svi nadamo da ce nova godina doneti spokojstvo i mir.

David

01.01.2023 20:33

Radilo se u nasoj zemlji i gradilo kao nikad do sada i zato i mozemo da napredujemo.

Nikica

01.01.2023 20:34

Kada narod ima mir onda je zaista sve mnogo lakse.

Mila

01.01.2023 20:35

Zahvaljujuci Vucicu nasa zemlja je danas napredna i zivi se mnogo bolje.

Kasija

01.01.2023 20:35

Vrlo je vazno i bitno da se sacuva mir a posebno sada, i zato je to jedina ispravna novogodisnja zelja.

Hana

01.01.2023 20:35

Veliki je izazov sačuvati mir kada znamo da je Kurti sa druge strane.

Mane

01.01.2023 20:36

Uz mir i zdravlje, narod ce zaista imati sve.

Filip

01.01.2023 20:37

I dalje je neizvesna situacija na KiM ali ne odustajemo i bicemo uvek uz svoj narod tamo.

Micika

01.01.2023 20:39

Mir je najvaznije sacuvati da bismo mogli da nastavimo da radimo i napredujemo.

Ivana

01.01.2023 20:42

Mir je preduslov za sve drugo! Da bismo se razvijali i dalje napredovali mora da postoji mir a sve ostalo ćemo lako.. Korak po korak.

Nina

01.01.2023 20:42

I ako je svuda kriza u svetu nasa zemlja napreduje na svim poljima .

Marko

01.01.2023 20:44

Kada je mir moze i da se radi i napreduje sto i zelimo.

Pera

01.01.2023 20:45

Samo da na KiM vlada mir i sve ce doci na svoje .

Lipa

01.01.2023 20:47

Srećna Nova godina svima, samo Bože zdravlja a ostalo ćemo lako.

Mara

01.01.2023 20:47

I u novoj godini sve za mir i stabilnost!🇷🇸

mimi

01.01.2023 21:01

Da vlada mir, bezbednost i sigurnost u državi su najveće želje svih građana.

Ljiljana

03.01.2023 15:06

Nema sumnje da će vlast učiniti sve da, sačuvamo mir stabilnost. Srbija ne želi nikakve sukobe, cilj je razvoj zemlje.