MIČI MI SE! "Ovo je uvredljivo" Britanci besni, Bajden ponizio Sunaka! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

"Američki predsednik je odmah po sletanju hladno pozdravio, a zatim odgurnuo premijera, i mnogi su u tome videli uvredljiv diplomatski gest", primetili su britanski novinari.

Na snimku se vidi kako Bajden, nakon brzog pozdrava sa Sunakom, gura britanskog premijera u stranu kako bi pozdravio kraljevog predstavnika u okrugu Antrim, Dejvida Mekorkela, a zatim zagrlio američku ambasadorku u Velikoj Britaniji Džejn Hartli.

"To je trebalo da bude poseban trenutak za Rišija Sunaka... Ali, premijer je dospeo u nezgodnu situaciju", komentariše britanski list.

 

 

Bajden je od utorka u četvorodnevnoj poseti Velikoj Britaniji. Posle sastanka sa Sunakom u sredu u hotelu u Belfastu, Bajden se, kako prenosi Dejli mejl, suočio sa gomilom pitanja novinara, uključujući da li je imao poruku za stranke u Severnoj Irskoj i zašto nije razgovarao o trgovinskom sporazumu dok je bio u poseti Velikoj Britaniji. 

Međutim, Bajden je kratko odgovorio da je "došao ovde da sluša", povodom obeležavanja 25. godišnjice Sporazuma na Veliki petak, mirovnog sporazuma koji je okončao višedecenijsko sektaško nasilje u Irskoj.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading