VRHOVNI SUD SPALIO SUDSKE SPISE O SLUČAJU "LIMENKA" Spor građane koštao preko deset miliona evra
Printscreen

“Neverovatno je da se unište spisi predmeta za spor, koji je građane koštao preko deset miliona evra, pa to otvara pitanje da li se žele ukloniti tragovi ovog kontroverznog sudskog postupka, kako glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ne bi mogao da istraži da li su njegove bivše kolege – sudije u konkretnom slučaju sudile na štetu države, a u korist bankara Đukanovića”, kazali su iz ove NVO.

Na zahtev ASP-a da im se dostave kompletni spisi predmeta po broju revizije za sudski spor koji se odnosi na predmet “Limenka” iz Vrhovnog suda je odgovoreno da se spisi po tom broju ne nalaze u njihovom posedu jer su izlučeni uz saglasnost Državnog arhiva.

Iz Državnog arhiva je ASP-u odgovoreno da nisu u posedu spisa ovog predmeta, jer su uništeni kao bezvredni, a što je Vrhovni sud učinio u aprilu ove godine, nakon što je dobio saglasnost od Državnog arhiva.

Slučaj “Limenka” se odnosi na lokaciju gde se nalazi zgrada Centra bezbednosti Podgorica, a koja je bankaru Đukanoviću prodata za oko tri miliona eura, ali nije došlo do iseljenja lokacije nakon čega je on tužio državu i sudski spor se razvukao na nekoliko godina.

Državu je u sporu zastupao Zaštitnik imovinsko pravnih interesa koji nije ulagao progovore na nalaze i mišljenja veštaka, niti se iz sudske presude može videti da je tražio dodatna veštačenja ili provođeje dokaza o posedovanju tužiočevog finansijskog kapaciteta.

ASP poseduje sudske presude i deo dokumentacije za ovaj sudski spor a dobila ih je od zviždača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading