jupiter
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Vadim Sadovski

NASA je poručila svojim pratiocima na društvenoj mreži X (nekada Tviter) „nikada nećete ići na Jupiter, zato prestanite da sanjate o tome“

Međutim, NASA se izvinila dva dana nakon što je svima rekla da nemaju šanse da ikada otputuju na daleku planetu Jupiter, uprkos dokazima koji govore suprotno, prenosi britanski medij.

U nečemu što se čini veoma čudnom reklamnom kampanjom svemirske agencije, objava na društvnoj mreži X (nekada Tviter) sa NASA 360 naloga poslata je brutalna poruku ljubiteljima svemira. Pisalo je: „Da li je poseta Jupiteru na vašoj listi? Suočimo se sa činjenicama, to se neće dogoditi".

- Ali imamo sledeću najbolju stvar za vas! Pošalite vaše ime na @EuropaClipper kada se ova neustrašiva letelica lansira da proučava Jupiterov ledeni mesec 2024. godine - dodaje se u objavi.

Ispostavilo se da post zapravo poziva ljubitelje svemira da stave svoje ime u specijalnu svemirsku bocu koja putuje 1,8 milijardi milja daleko, kako bi istražili Jupiterov mesec koji se zove Evropa.

Međutim, NASA je bila primorana da se izvini za ludu objavu dva dana kasnije, nakon što je ova objava viđena više od 450 hiljada puta, prenosi Dejli Star.

Oni su naknadno tvitovali: „Hej, narode, zabrljali smo. Želimo da budemo jasni: uvek posežemo za zvezdama (i planetama i mesecima) i želimo da ono što radimo inspiriše i vas da učinite isto. Nikad nemojte da prestanete da sanjate!"

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading