ŠOK ZA NEMCE! Ukrajina strepi: PUTIN trlja ruke, sve ide po planu!
Foto: Alo/Shutterstock

"U nemačkom državnom budžetu za 2024. pojavila se rupa od 60 milijardi evra. Zbog toga je nemački ustavni sud zabranio svim ministarstvima i resorima da preuzmu finansijske obaveze, odnosno zamrznuli su troškove i sam budžet", piše nemački list.

Tako, napominju autori, ako ne bude moguće dogovoriti budžet, onda Ukrajina neće dobiti novac, a Bundesver neće moći da nadoknadi manjak naoružanja koje je dato ukrajinskim Oružanim snagama.

"Svaki uništeni tenk je ogroman gubitak za ukrajinsku vojsku. Štaviše, Kijev sada nema čak ni mogućnost da obavlja jednostavne popravke, a oštećena oprema mora da se pošalje u Litvaniju", zaključuje se u članku.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi "En-Bi-Si", američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa kijevskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući i ono čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading