kipar silovanje
Foto: Shutterstock/Foto: Alo ilustarcija/ Shutterstock

Dvadesetogodišnja žena iz Velike Britanije tvrdi da ju je grupa, svi državljani Izraela od 19 i 20 godina, napala u sobi jednog hotela 3. septembra ove godine.

Sva petorica muškaraca zadržana su u pritvoru otkako su uhapšeni nakon navodnog napada nakon zabave na bazenu u popularnom turističkom žarištu na istočnom Kipru.

Oni su se u ponedeljak pojavili pred većem od troje sudija Okružnog suda u Famagusti na Kipru gde su se smeškali i namigovali rođacima koji su se okupili u znak podrške.

Žrtva, čije ime ne može da se navede, rekla je policiji da je silom odvedena sa prijateljima pored bazena u svoju sobu u hotelu i nasilno napadnuta.

Policijski istražitelj Andreas Nikoletis ranije je rekao sudu da je jedan muškarac pokušao da joj skine kupaći kostim dok ga je ona molila da je pusti pre nego što drugi osumnjičeni ušao u prostoriju.

- Jedan je (prema optužbama navodno) imao odnos sa ženom protiv njene volje, a drugi ju je terao na o**** odnos, dok su je druga dvojica držala u krevetu - navodi se u izveštaju.

Ona je rekla da ju je jedan osumnjičeni takođe držao uza zid i imao osnos sa njom pre nego što je na kraju uspela da se zaključa u kupatilu i vikne upomoć.

Ona je pobegla iz sobe tako što je odgurnula osumnjičene u stranu i otrčala do svojih prijatelja koji su potom otišli ​​sa njom u policiju da prijave silovanje.

Žena je sledećeg dana izabrala osumnjičene u poređane u redu u policiji, a onda se vratila u Veliku Britaniju.

Trojica muškaraca su priznala da su imali odnos sa ženom, ali su rekli da je to bilo sporazumno.

U oktobru je petorica optuženih, svi iz grada Majd al-Krum na severozapadu Izraela, negirali niz optužbi sa kojima se suočavaju.

Oni uključuju otmicu, silovanje, napad...

Majkl Polak, koji je na čelu britanskog tela za pravnu pomoć "Justice Abroad", rekao je da se žena bori da pravda bude zadovoljena.

„Ona je voljna da svedoči kako bi osigurala pravdu. Veoma smo srećni što je suđenje počelo, rekao je on.

Aktivistkinje za prava žena ranije su podigle transparent ispred zgrade suda u Paralimniju, na kojem je pisalo: „Sestro, verujemo ti“.

Ovaj slučaj se dešava tri godine nakon što je britanska tinejdžerka osuđena da je lagala da ju je grupno silovalo do 12 izraelskih turista u hotelskoj sobi dok je radila. Izrečena joj je uslovna kazna, ali je njena presuda poništena 2022. godine na osnovu toga što nije dobila pravično suđenje, prenosi britanski Metro.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading