nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ Jutarnji Program TV Happy

Lider Pokreta za promjene je podsetio da je on još 2010. dao imena dve grupacije unutar DPS-a koji su švercovali cigarete – klan iz Granda i Mojkovački klan

„Bio sam toliko uporan i agilan (kako kaže Draško) da su se vremenom ti nazivi odomaćili i svi ih sada koriste. Čak i policija i ANB. A i međunarodni partneri. Evo sad će da se vidi zašto je Zdravko Krivokapić prekinuo pregovore o 42 Vladi kad sam ja saopštio da tražim poziciju Potredsednika Vlade za demokratsku tranziciju i reforme službi bezbednosti i to mesto ponudio Dritanu (koje URA nije ni trazila)“, kazao je Medojević.

Dodaje da je trebalo nastaviti šverc cigareta i uzimati pare od švercera.

„Tako je i formirana 42 Vlada i tako je u maju 2021 za jedan vikend prošvercovamo 94 kontejnera ili 940 tona cigareta. Ubrzo nakon toga Milojko Spajić kupuje auto od preko 100.000 evra, a tokom godine i dve nekretnine od 2 mil evra. Sve dokaze u istragama protiv švercera cigareta prikupili su stranci i izvršili pritisak na Novovića i Šukovića da se stvari dovedu do kraja! Posebno su tu “agilni” Britanci koji vec 3 godine drže Luku Bar pod posebnim režimom praćenja i kontrole“, tvrdi Medojević.

Dodaje da su naravno na vrhu piramide braća Đukanović sa kojim je u maju 2020. postignut dogovor da će biti izuzet od istraga i krivičnog progona.

„Taj dil su napravili vlasnici "Vijesti", delovi Crkve i jedan duvanski tajkun i tu nam je pukla pogibija i sprečene neophodne reforme za čišćenje države od DPS kancera. Akcije hapšenja visokih operativaca klana iz Granda i Mojkovačkog klana pokazuju da iza tog dila iz maja 2020 ne stoji strani faktor i da će oni od svake Vlade tražiti da se hapse krupne ribe i vođe kriminalnih klanova koji ugrožavaju njihove nacionalne interese. Zato je O’ Brajan sleteo juče u PG. Nije imao drugi razlog. Da pritisne Novovića da se hapse krupne ribe i da prenese poruku Spajiću da je kampanja njegove Vlade protiv Novovića i Šukovića i po nalogu DPS mafije, neprihvatljiva i dao mu žuti karton. Otud i hitno saopštenje PES o podršci GST i SPO, protiv kojih vode prljavu kampanju mesecima po nalogu DPS“, podvlači Medojević.

Kako navodi, nema više sedenja na dve stolice i poziva se na pasus iz "Pobjede" Draška Đuranovića.

“No, ime Saše Pekića pominjano je i u negativnom svetlu, prevenstveno kroz objave agilnog i ,,sveznajućeg“ bivšeg poslanika Nebojše Medojevića koji je još decembra 2020. godine, nakon formiranja ,,avgustovske“ vlade tvrdio da je ,,Saša Pekić prijatelj Zdravka Krivokapića koji radi za klan iz Granda“. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading