TENZIJE NA SEDNICI VLADE! Spajić traži odlaganje smene Brđanina, Demokrate ne daju, čeka se medunarodni posrednik da ih sve pomiri!
Foto: Youtube/Printscreen

Dok premijer Milojko Spajić predlaže da se Predlog o razrešenju odloži, dok se ne izvrše kosultacije sa zapadnim partnerima, ministri iz redova Demokrata, kao i potpredsednik Vlade Aleksa Bečić, izričito su protiv toga.

U toku je žučna rasprava na sednici Vlade o ovom pitanju. Prema nezvaničnim saznanjima, u Vladi postoji bojazan da bi imenovanje Danila Šaranovića za koordinatora direktora policije, što je predlog Demokrata, politizovalo rad policije.

U prilog tome ide i odredba zakona u kojem se navodi da: U slučaju razrešenja direktora prije isteka vremena na koji je imenovan ili u slučaju sprečenosti direktora da iz bilo kojih drugih razloga stalno ili na duži rok obavlja svoju dužnost, ministar će, uz prethodnu saglasnost Vlade, odrediti jednog od njegovih pomoćnika da obavlja poslove direktora, najduže na period od šest meseci“.

Poštovanje sudskih odluka jedan je od preduslova da Crna Gora, do kraja leta, dobije Izveštaj o privremenim merilima za poglavlje 23 i 24 (IBAR), a što je cilj Vlade Milojka Spajića.

Dobijanje ovog izveštaja u velikoj meri značilo bi pomak u EU integracijama jer bi se, na taj način, otvorio put da Crna Gora počne da zatvara poglavlja u pregovorima, jer je upravo napredak u poglavljima 23 i 24 neophodno za taj korak.

Ukoliko bi Spajićeva Vlada, poput prethodne Abazovićeve, propustila da ispoštuje sudske odluke, a samim tim razreši Brđanina, koji je odlukom Upravnog suda vraćen na mesto direktora policije, dobijanje IBAR-a išlo bi težim putem.

Alo/Borba

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading