milojko spajić
Foto: Printscreen/Youtube/ RTCG - Zvanični kanal

To je "Vijestima" saopštio objašnjavajući šta se navodno dogodilo u incidentu u okolini Berana, dok su službenici Uprave bili na radnom zadatku.

Još nije jasno šta se zapravo dogodilo na severu države, jer ni premijer Milojko Spajić a ni resorni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović nemaju potpune informacije o događaju.

Prema tvrdnjama više različitih izvora, policajci su u bili u akciji sprečavanja šverca cigareta, odnosno sprečavanja delovanja šumarske mafije.

Ščekić, međutim, navodi da u napadu nije bilo povređenih.

Iz Uprave policije nisu potvrdili ni demantovali tu informaciju, niti se oglašavali povodom incidenta u Beranama.

„Potpuna je neistina da je neko od građana pucao na policiju. Istina je obrnuta – policajac koji je čekao švercere, naišao je na grupu mladića koji su automobilom pretekli kamion. Za upravljačem je bio policajac koji je u tom momentu izvadio pištolj i ispalio ka njima pet ili šest metaka. Nakon toga svi su privedeni, a moj punomoćnik i momak koji je bio sa njim u automobilu pušteni su čim su dali izjave. Policajac je prvobitno zadržan u Odelenju bezbednosti Berane, ali je i on pušten. Dakle, ne stoji premijerova opaska da moramo štiti policiju od građana, već obratno – u ovom slučaju treba da čuvamo građane od policije. Nadam se da će premijer, jer je obmanut, nakon sprovedene istarge doneti zakonite odluke“, kazao je Šćekić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading