PREMIJER OPASNIH NAMERA Plenković bi Hrvate poslao u rat u Ukrajini
EPA/JOHN THYS / POOL

“Izjava predsednika Vlade Andreja Plenkovića nakon što se vratio sa samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu potvrdila je definitivno da je Andrej Plenković premijer opasnih namera koji bi, da može, odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini. Iz njegovih reči jasno proizlazi da 'Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu' samo i jedino zbog toga što Plenković sada ne može da računa na podršku Hrvatskog sabora i Predsednika Republike za takvu ludost", navodi se u saopštenju Milanovićevog kabineta, prenosi Tanjug.

Plenković je ranije danas izjavio da Hrvatska na samitu u Parizu nije nudila slanje vojnika u Ukrajinu jer su im nedostajala četiri glasa u Hrvatskom saboru da se odobri učešće Hrvatske u misiji obučavanja ukrajinskih vojnika, pa, kako je naveo, “budući da nismo uspeli ni tu simboliku, onda nismo ni nudili opciju o tome da hrvatski vojnici idu u Ukrajinu”.

U saopštenju s Pantovčaka se konstatuje da Plenković do danas nije prežalio što je Hrvatski sabor sprečio indirektno uključivanje Hrvatske u rat u Ukrajini, te da mu posebno smeta što sada ne može Hrvatsku da odvede u još veću katastrofu, odnosno ne može samovoljno da ponudi slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu.

"Da nema Hrvatskog sabora i Predsednika Republike, jasno je, Plenković bi Hrvatsku direktno uključio u rat u Ukrajini", poručuju iz Milanovićevog kabineta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

27.02.2024 18:02

Pa i nije mu loša ideja. Bilo bi dobro da mobiliše sve ustaše i pošalje ih u Ukrajinu pa makar se niko od njih ne vratio kući .