Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

- Samo pitajte ukrajinskog vojnika da li i dalje veruje da će Zapad podržavati Kijev „koliko god bude potrebno - piše Detmer, misleći na ukrajinskog vojnika u artiljerijskoj jedinici fronta koji je ostao bez granata pre četiri nedelje.

Kao što Detmer primećuje, kako je primetio dok je izveštavao iz Ukrajine tokom prošlog meseca, „slika koja se pojavila iz desetina intervjua sa političkim liderima, vojnim oficirima i običnim građanima bila je o zemlji koja klizi ka katastrofi“.

- Moral vojnika je sumoran, narušen neprestanim bombardovanjem, nedostatkom savremenog naoružanja i gubicima na bojnom polju“, naveo je on i dodao da „u gradovima stotinama milja od fronta, gomile mladića“ koji su se prijavili u armije u prvim mesecima sukoba su nestale.

Kako je novinar primetio, potencijalni regruti koji ispunjavaju uslove za regrutaciju trenutno izbegavaju regrutaciju i umesto toga provode dane u noćnim klubovima, a mnogi su i potpuno napustili zemlju.

Detmer dodaje da iako Volodimir Zelenski kaže da Ukrajina pokušava da pronađe način da se ne povuče, oni koji su otpušteni privatno priznaju da su ovog leta neizbežni novi gubici.

- Jedino je pitanje koliko će oni biti loši - navodi se u članku.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading