Melita
Foto: Alo/Printscreen

Voditeljka Ruška Jakić i glumice Vera Čukić i Melita Bihali, verovali ili ne, imaju nešto što ih spaja.

Pored uspeha, svaka na svom polju delanja, ove dame spaja jedna zanimljivi detalj, a verujte, nikada niste ranije čuli/pročitali ovu informaciju.

Ruška Jakić je srpska novinarka, voditeljka i urednica emisije "Ljubav i moda" koja je emitovana na mnogim televizijama u Srbiji.

Popularnost je stekla još u bivšoj Jugoslaviji. Premda novinarka po profesiji, među prvim je damama sa domaće javne scene koja je otvoreno progovorila o mnogim tabu temama. Za sebe kaže da je bila velika zavodnica i jedna od najpoželjnijih Beograđanki, a njene izjave citiraju pripadnici svih generacija.

ŠTA SPAJA RUŠKU, VERU I MELITU? Sve ih znamo sa TV ekrana, ali ovaj podatak o njima niko ne zna

Foto: Alo!

 

- Bila sam mlada i lepa, sada sam samo lepa - ističe harizmatična Ruška.

Glumica Vera Čukić se retko pojavljuje u javnosti, pogotovo posle smrti supruga, čuvenog scenariste Gordana Mihića. Ova dama glumila je u brojnim kultnim ostvarenjima, a u publika nije osetila njeno neprisustvo zbog brojnih repriza, ali istina je sasvim drugačija.

Poznatu umetnicu poslednji put imali smo prilike da gledamo na TV ekranima u seriji "Moj rođak sa sela", i to 2011. godine.

ŠTA SPAJA RUŠKU, VERU I MELITU? Sve ih znamo sa TV ekrana, ali ovaj podatak o njima niko ne zna

Printscreen

 

- Ne živim više u Beogradu. Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje 50 godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug. Održavam tu našu kuću, trudim se da ona bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim. Više ni ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari - ispričala je svojevremeno Vera.

Melita Bihali je glumica koju svi pamte po ulozi služavke u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug". Prvi put se pojavila na televiziji u filmu "Gastronauti" još 1970. godine, a od tada je igrala u mnogim domaćim serijama i filmovima, uključujući najnovije ostvarenje "Petak 13." iz 2018. godine, u kojem je glumila vlasnicu kafane, kao i "Nije sve kao što izgleda" iz 2019. godine, gdje je tumačila ulogu Jadranke.

Melita

Printscreen

Međutim, malo ljudi zna da je Melita zbog braka propustila mnoge važne uloge. Bila je udata za Ivana Bihalija, sina književnika osnivača Nolita Pavla Bihalija. Ivan je bio veoma ljubomoran i zbog toga je Melita morala odbijati neke uloge koje bi joj možda mogle promijeniti karijeru.

- Koliko god da sam srećna isto tako sam i ljubomorna, jer mnogo toga sam radila u životu, a samo po Maratoncima da me pamte nije mi baš kompliment. Mene i dan danas pitaju da li je Pantelija umro. Volim sve ono što sam uradila od onih manjih do većih uloga - istakla je nedavno ova umetnica.

Zanimljiva činjenica koja povezuje ove tri poznate dame je to da su rođene iste godine 1938. Međutim, ovaj podatak lako možete pronaći kada je reč o Meliti i Veri, dok Ruška nikada godinu svog rođenja nije potvrdila javno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading