OVO JE ČUVENA EVGENIJA BARBERIS Majka Ruške Jakić bila je dama vanvremenske lepote
Pritnscreen Youtube

Majka Ruške Jakić, čuvena Evgenija Barberis, bila je vanserijska lepotica.

"Nekad sam bila lepa i mlada, sad sam samo lepa“, reči su čuvene Ruške Jakić, iza koje je dug i bogat životni put, ali njime i danas korača širom otvorenih ruku, grleći sve blagodeti koje joj idu u susret. Nekadašnja voditeljka diskretno najavljuje autobiografiju „Ja, Ruška“, koju još ne šalje u štampu uverena da je tek čekaju lepi događaji, a možda i četvrti muž.

Gospođa Evgenija Barberis bila je polu-Čehinja, polu-Grkinja. Na jednoj od retkih fotografija nastaloj pedesetih godina u porodičnoj kući Jakićevih u beogradskom naselju Lion možemo da vidimo kako je izgledala. Tu su i deca, sin Branko i ćerka Ruška.

‒ Otac mi je bio predratni diplomata, ataše za štampu u ambasadi, družbenik Jovana Dučića i Milana Rakića. Doktorirao je prava na Sorboni. Ali 1941. godine prvo su ga Nemci stavili u logor, pa je kasnije, kada su komunisti došli, pošto je bio u kraljevoj vladi, osuđen na smrt, a potom na doživotnu robiju ‒ ispričala je Ruška jednom prilikom za Kurir.

‒ Preležao je u Sremskoj Mitrovici 13 godina kao politički zarobljenik. Majka je poreklom Čehinja po majci, a otac joj je bio Grk. Deda je posedovao pola Gospodar Jevremove ulice u Beogradu, dok mi je baba bila dvorska dama kod Obrenovića, tako da mojim venama teče neka plava krv.

 

 


 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading