DEMONSTRANT Oskarovac se pridružio kolegama u štrajku, Kluni protestuje protiv Holivuda!
EPA

Svetski poznati glumac i oskarovac Džordž Kluni pridružio se protestu i javno je podržao pisce, glumce i scenariste koji već dva meseca pozivaju na promene u filmskoj industriji.

Demonstranti iz kulturnog miljea su se, uz prisustvo brojnih transparenata, okupili ispred filmskih i televizijskih studija u Holivudu, a Kluni se zajedno sa grupom glumaca ovom štrajku pridružio u petak, nakon što zahtevi nisu ispunjeni.

Klunijeva pojava na ovom dešavanju izazvala je niz komentara budući da je svima jasno da brojka na njegovom bankovnom računu doseže milione. Dok neki smatraju da oskarovac svojim prisustvom ismeva kolege čija su primanja znatno manja od njegovih, on ističe da njegov dolazak ima za cilj isključivo podršku.

Miljenik žena oglasio se za svetske medije, te je istakao da smatra da štrajk glumaca predstavlja prelomnu tačku u ovoj industriji.

- Glumci i pisci u velikom broju nemaju mogućnost da zarade za život. Da bi naša industrija opstala, to se mora promeniti. Za glumce to putovanje počinje upravo sada - rekao je glumac za Si-En-En u jeku trajanja protesta.

Inače, štrajk ovog tipa se sada održava prvi put nakon 1980. godine, a za cilj ima promene rada filmskih i televizijskih studija.

Među zahtevima holivudskog glumačkog sindikata jeste povećanje plata, garancija da će imati mogućnost da rade i sigurnost da neće biti zamenjeni veštačkom inteligencijom.

Ono što mnogi smatraju zanimljivim ishodom ovog štrajka jeste činjenica da glumci neće promovisati svoje filmove, odnosno, odbiće da se pojave na crvenom tepihu.

Na listi štrajkača našle su se brojne glumačke zvezde, te su pored Klunija transparente poneli Met Dejmon, Robert Dauni junior, Margo Robi, Suzan Sarandon, Meril Strip, Hoakin Finiks i mnogi drugi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading