Kejt Midlton
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Kejt Midlton nedavno je otkrila da se leči od karcinoma, koji joj je otkriven nakon teške abdominalne operacije, a krajem februara počela je sa preventivnom hemioterapijom.

Princeza je operaciju imala u januaru, a palata je saopštila da njeno stanje nije povezano sa rakom. U njenoj video poruci, govori da su testovi sprovedeni nakon operacije pokazali da je rak bio prisutan sve vreme.

Ipak, porodica nije želela da otkriva o kojoj vrsti karcinoma je reč. 

Portparol Kesingtonske palate je rekao da neće deliti detalje privatne medicinske operacije, kao i da princeza ima pravo na medicinsku privatnost kao i svi obični građani. 

Ketrin je navela da je u ranoj fazi lečenja ovog teškog obolenja. Hemoterapija koju prima su lekovi koji ubijaju ćelije ove opake bolesti. 

Kejt midlton

Printscreen

 

Profesor Endrju Begs, konsultant kolorektalnog hirurga, rekao je:

- Preventivna hemoterapija posle operacije se daje da bi se smanjio rizik da se rak ponovo vrati u budućnosti - istakao je on. 

Nakon operacije u januaru, Kesingtonska palata je otkrila da je sve prošlo uspešno, ali da je ipak rak bio prisutan, te da učestalost Hemoterapije i broj zavisi od vrste raka i od toga kako se on razvija. 

Princezina prva operacija se odigrala u privatnoj Londonskoj klinici.

U Palati ne komentarišu gde je ona sada, a Kejt je u svom video obraćanju izrazila zahvalnost celom medicinskom timu koji joj je pružio podršku. 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

24.03.2024 17:54

Na video snimku uopšte nije Kejt Midlton. Zar ne vidite da crte lica nisu jeste, slične su ali identične nisu. Veštačka inteligenciju mnogo može ali nije savrsena