Kejt Midlton
Foto: Profimedia/Profimedia

Nestanak, a sada i bolest princeze od Velsa i dalje su tema broj jedan u svetskim medijima. Prate je brojne teorije zavere, poslednje su vezane za video-snimak u kome je Kejt Midlton saopštila da ima rak i umešanost veštačke inteligencije u kreiranje tog sadržaja.

Kensingtonska palata je saopštila da je snimak vojvotkinje od Kornvola i Kembridža nastao u produkciji BBC televizije, a mnogi su zapazili „čudan izbor mesta, garderobe, senke, prsten koji se pojavljuje, pa nestaje“.

Kejt Midlton

Printskrin

Odgovore na sve te dileme od generalnog direktora ove televizijske kuće Tima Dejva juče je zatražio i zvanični predstavnik UnityNewsNet, uticajne zajednice na društvenoj mreži Iks.

„S obzirom na to da ste već objavili da eksperimentišete s upotrebom veštačke inteligencije u kreiranju sadržaja, zanima nas da li je bilo upotrebe veštačke inteligencije u snimku Kejt Midlton? Da li je bilo koji video ili audio snimak generisan kompjuterski? Pod audio podrazumevamo reči koje je izgovorila Kejt? Gde je ovo tačno snimljeno? Izgleda kao bašta, ali da li je snimljeno u studiju? Jeste li ste koristili efekat ’zelenog ekrana’ ili drugu sličnu tehnologiju? Da li je nakon snimanja bilo ikakve upotrebe softvera za digitalne izmene? Sigurni smo da ste svesni da se mnogo spekuliše o snimku i da bi trebalo da na ova pitanja pod hitno odgovorite“, navedeno je, između ostalog, u pismu koje je prvom čoveku BBC-ja poslao predstavnik UNN grupe David Klevs.

Kejt Midlton

Printskrin

 

Klevs je ukazao i na još jednu nelogičnost:

„Ako pretražite sve članke u vezi sa snimkom Kejt Midlton, vidi se da se svi pozivaju na osoblje BBC, ali ih ne imenuju, a u svim drugim slučajevima su potpisani svi koji su učestvovali u kreiranju sadržaja.“

Dodao je i da je Tim Dejvi rekao da je Kensingtonska palata odabrala BBC studio, komercijalni ogranak ove kompanije, da snimi princezu od Velsa, delom i da bi se sprečile bilo kakve dalje spekulacije o istinitosti.

Istovremeno, „Dejli mejl“ je preneo tvrdnje neimenovanog izvora iz britanske vlade.

- Visoki zvaničnici iz nekoliko ministarstava u Vajtholu strahuju da bi neprijateljske države mogle biti umešane u nedavno širenje spekulacija o zdravlju princeze od Velsa. Uvereni su da iza većine napada na Kejt Midlton stoje Kina, Rusija i Iran - naveo je izvor ovog lista.

I na ovu objavu odmah su reagovali iz UNN i na Iksu su usledili komentari tipa: „Dakle, krivi su Kina, Rusija i Iran. Cela ujdurma nema veze s objavljivanjem lažnih fotografija i video-zapisa? Očekujete da će javnost ovo da proguta?“

Kejt Midlton

Profimedia

 

Očigledno, postojeći sled događaja, od misterioznog nestanka Kejt Midlton nakon operacije abdomena, preko ćutanja Kensigntonske i Bakingemske palate, do zakasnelog princezinog obraćanja, ne ide naruku naslednicima kraljice Elizabete Druge. A lepo im je govorila: Kraljevska porodica mora da bude viđena da bi joj verovali.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading