Prste da poližeš: Napravite gibanicu po starinskom receptu
Foto: Printscreen/instagram

Potrebno vam je:

  • 1 kg kora za gibanicu
  • pet kašika kajmaka
  • 1 kg  belog mladog sira
  • 5 jaja
  • tri do četiri kašike masti
  • 2 šolje mleka
  • 1 pavlaka
  • so

Recept:

U jednu posudu razbiti pet jaja, dodati pet kašika kajmaka, isitnjene kriške sira, tri kašike masti i dve šolje mleka i pavlaku po želji. Posoliti po želji. Kore za gibanicu staviti u veliku i duboku tepsiju i filovati prethodno pripremljenom smešom, red kora pa red fila, sve dok ne potrošite sve kore i fil. Gibanica mora da bude debela, tako da morate da nađete duboku tepsiju. Zadnju koru premazati žumancetom, izbušiti je viljuškom i staviti u rernu na pečenje na 250 stepeni. Peći oko 1 sat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading