"NISAM ZNALA DA IMAM TEŠKU BOLEST" Često podrigivaje je simptom koji upućuje na karcinom debelog creva
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Bejli Mekbrin (24) koja radi kao medicinska sestra ispričala je kako je pre dve godine, u oktobru 2021, počela intezivno podrigujeali da na to nije mnogo obraćala pažnju. Već par meseci kasnije, situacija se pogoršala.

Međutim, u februaru 2022. je takođe počela da pati od lošeg refluksa, što su lekari pripisali anksioznosti, a ne znaku nečeg zlokobnijeg. Tek početkom ove godine devojka je osetila da nešto zaista nije u redu – trpela je "neprijatan" bol i otkrila je da ne može da obavlja nuždu, kao i da nema apetit.

S obzirom na njen posao, Bejli je bila uverena da se unutar njenog tela dešava neka vrsta "opstrukcije" – ali nije imala pojma da je to zapravo tumor sve dok CT nije otkrio da raste u njenom debelom crevu.

Nejasan simptom koji ukazuje na rak debelog creva

"Nikada u milion godina nisam pomislila da je bilo koji od nejasnih simptoma koji su se javili zapravo ukazatelj na rak debelog creva i to u trećoj fazi", rekla je Bejli sa Floride za NeedToKnow.

"Nikad nisam pomislila da učestalo podrigivanje može da bude povezano sa tako strašnom bolešću. Bila sam na putovanju u Nešvilu u oktobru 2021. i moj verenik Kejden i ja smo se šalili da podrigujem zbog promene nadmorske visine".

Nakon dijagnoze krajem januara, otkrila je čudnu vezu sa podrigivanjem.

"Moj tumor je bio viši u poprečnom debelom crevu i polako je izazivao opstrukciju creva. Pošto ranije nikada nisam podrigivala, a onda sam počela da podrigujem 5-10 puta dnevno, to je za mene bila "nova" stvar - i sve što je novo kod vas, time se treba pozabaviti".

"Preterano podrigivanje nije baš školski simptom raka debelog creva, ali moj onkolog mi je rekao da je to verovatno bio sam početak mojih simptoma. Verujem da je to povezano i sa pojavom gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB), koja je počela nedugo nakon toga – u roku od mesec dana od razvoja prekomernog podrigivanja.

GERB je predstavljao simptom raka u njenom slučaju jer je njen tumor polako izazivao potpunu opstrukciju creva.

"Kao rezultat toga, moja hrana se nije u potpunosti varila i bila je "zarobljena" iznad mog tumora, uzrokujući refluks i podrigivanje".

Kada joj je postavljena dijagnoza, više od godinu dana nakon što je počelo podrigivanje, Bejli je bila zapanjena, prenosi The Sun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading