MyFitWorld
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Srpska sport tech aplikacija među svetskim igračima

Trojica prijatelja i kolega, Milan Sundać, Igor Čurović i Aleksandar Stanković, pokrenuli su najveću srpsku onlajn sport tech platformu i aplikaciju MyFitWorld, mesto gde fitnes i sportski treneri i klubovi rade i prate kompletno svoj posao, a vežbači komuniciraju i treniraju sa svojim njima, gde god se nalazili, a ukoliko nemaju, mogu naći profesionalnu pomoć prema potrebama, iz čitavog regiona. Takođe, svi koji žele samostalno, a pravilno da vežbaju, mogu se pretplatiti na PREMIUM nalog aplikacije i za cenu jednaku nedeljnom trošku za kafu u kafiću, ostvariti značajne rezultate.
Osnivači ovog tehnološkog startapa su nekadašnji DIF-ovci, kolege sa iste godine fakulteta i sa dugogodišnjim fitnes iskustvom i poslovanjem. Trenutno „na pauzi“ master i doktorskih studija zbog ovog projekta.

Reč je o startapu koji je za kratko vreme oduševio hiljade korisnika iz zemlje i sveta, i privukao pažnju velikih investitora. Već početkom sledeće godine planiraju osvajanje tržišta Južne Amerike i Sjedinjenih Američkih Država. Podršku u daljem razvoju i širenju na međunarodna tržišta pruža im i Privredna komora Srbije, a prethodno su osvojili nagradu za najbolji fitnes i spotski startap u zemlji od Društva Informatičara Srbije (DIS), ali i novčanu nagradu od Inovacionog Fonda, kao startap sa svetskim potencijalom. 

Кako je sve počelo?

„Frustrirani činjenicom da svaki put kada naši vežbači idu na poslovni put, godišnji odmor, praznik, ili kada mi odemo negde istim povodom, ili smo bolesni - mi pauziramo rad, klijenti pauziarju trening i efekte i svi smo na gubitku. Sa tom pauzom vežbači gube kontinuitet, rezultate i motivaciju za daljim treningom, a treneri gube kontinuitet u poslovanju, prihodima i efektima rada, dok nove klijente zbog zauzetosti termina ne mogu da prihvate“, priča Aleksandar Stanković, jedan od osnivača MyFitWorld-a.

Кako bi rešili ovaj problem, počeli su sa sakupljanjem baze vežbi u video formatu, a odmah zatim se ideja razvila do vizije da se kreira nešto što će po svim aspektima olakšati organizaciju rada i komunikaciju trenera i vežbača.

 „Tu leži izvorište MyFitWorld platforme“, ističe Stanković. 

Ubrzo se tim prijavio za prvi ,,startup bootcamp“ u Srbiji u okviru NTP Beograd – izraelski ,,Colosseum Sport Tech“, zatim, osvajaju nagradni non-equity grant od strane Fonda za inovacionu delatnost kao startap sa globalnim potencijalom.

Na klik do zdravog života i biznisa

Danas platforma nudi brojne mogućnosti vežbačima, trenerima, fitnes i velnes centrima, sportskim klubovima, školicama sporta, ali i kompanijama koje žele da omoguće svojim zaposlenima da vode zdrav i aktivan život. Od organizacije rada teretana, obezbeđivanja klijenata, individualnih treninga, programa ishrane, do video materijala, analitike, i još mnogo toga. Platforma čak pruža mogućnost i ,,re-branding-a“ i „white label-a“, što mnogim profesionalcima i institucijama omogućava da u roku od nekoliko nedelja imaju potpuno svoju aplikaciju, sa imenom i brendom – dok pozadinski za njih radi softver koji je razvijan preko 3 godine, sa uloženm stotinama hiljada eura..!

„MyFitWorld je najjednostavnije rešenje za sve koji se bave ovim poslom i za sve koji žele da budu stručno i potpuno individualizovano vođeni u procesu vežbanja. Holistički pristup potrebama, željama i mogućnostima korisnika, čini naš proizvod savršenim digitalnim fitnes i velnes prijateljem, koji je uvek i svuda dostupan, u vašem telefonu, tabletu ili računaru“, objašnjava Stanković.

Poseban segment platforme MyFitWorld je „Premium“ nalog u kojem se nalaze eksperti iz oblasti kondicije i fitnesa, master i doktorskog ranga, koji su napisali više od 1.000 treninga i preko 100 izazova za najrazličitije nivoe fizičke spremnosti vežbača.

U narednom periodu, kažu osnivači, planiraju još intenzivniji izlazak na EU tržište, pre svih nemačko, zatim, špansko govorno područje, UAE gde su prisutni organski i vide veliki prostor za napredak, ali se pripremaju i za tržište Južne Amerike i SAD.

MyFitWorld broji više od 2.000 registrovanih naloga trenera i klubova i 12.000 vežbača od kojih preko 7.000 klijenata trenera i klubova, iz zemlje, regiona i sveta. U korporativnom segmentu uspeli su da zadobiju poverenje velikih domaćih i internacionalnih kompanija u Srbiji i regionu za jako kratko vreme i ovaj segment posebno utiče značajno na razvoj poslovanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading