Shutterstock
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Nemali broj je „prisutan” na onlajn platformi dve ili čak tri godine. Istovremeno, u većini se radi o jedinicama koje su u funkciji, na koje izvršni postupci ne utiču.

Trku na nivou prve ponuđene cene predvodi grčki hotel „Five Senses Hotel“, koji se nalazi na priobalnoj aveniji Kato Guvon, na mestu proroka Ilije ili Pigadakije, na poluostrvu Guves u Iraklionu Krit. Kompleks se nalazi nekoliko metara od mora, u oblasti sa značajnom turističkom aktivnošću, koja je udaljena 18 km od centra Irakliona, 16 km od međunarodnog aerodroma Iraklion i 7 km od Hersonisosa.

Danas zatvoreni kompleks sastoji se od funkcionalnog spoja dva nezavisna hotela, pod prepoznatljivim nazivom "Guves Sea Hotel". Klasičnog je tipa, kategorije 4 zvezdice, kapaciteta 68 soba sa 193 ležaja. On će se prodavati na dve uzastopne aukcije, 6. i 20. septembra, uz pojačanje privatnog lica i Banke Grčke, a početna cena je 5,89 miliona evra.

Od Halkidikija do Rodosa

Sledi još jedan „poznati” kompleks sa elektronske aukcijske platforme, „Lese hotel” na Halkidikiju, koji 29. septembra po ko zna koji put ide ispod čekića sa početnom cenom od 3,36 miliona evra.

To je veliki kompleks koji se sastoji od 5 objekata i razvijen je na placu od 9,5 ari ispred mora. Zgrade su konvencionalno građene od armiranog betona, sa kosim pločastim krovom i crepom, drvenim i aluminijumskim ramovima i spoljašnjim oblaganjem kamenom, a njihova ukupna površina dostiže 4.251 m2.

grčka

Printscreen

 

Dva dana ranije, 27. septembra, jedan od najpoznatijih hotela u Kalambaki ponovo će ići pod "čekić": „Antoniadis“, kategorija 4 zvezdice, je klasičan gradski hotel sa kapacitetom od 98 soba i 174 ležaja. koji se nalazi u centru Kalambake i sastoji se od tri zgrade objedinjene i izgrađene u različitim vremenskim periodima od 1987. do 2009. godine. Kompleks je razvijen u četiri susedne parcele ukupne površine 1.859 m2, dok Ukupna površina objekta je 4.764 m2. Početna cena je 3,28 miliona evra.

Među poznatim primerima je i „Rojal bič hotel” u Arkasi na Karpatosu, koji se već tri godine prodaje na aukcijama. Sastoji se od pet zgrada i ima kapacitet od 56 soba i 98 ležaja, dok ima parking i bazen od 130 m2. Novi čekić zakazan je za 2. novembar sa početnom cenom od 3 miliona evra.

Među hotelima, koji su nedavno dodati na listu, je i Romanca Mare sa 3 zvezdice, koji se nalazi u oblasti Koskinos, 10 km od grada Rodosa. Reč je o turističkoj celini kapaciteta 75 soba (147 ležaja), koja se sastoji od 4 zgrade u kojima je smešten glavni hotel, sobe za izdavanje i namešteni apartmani za izdavanje i restoran, koji je podignut na terenu od 10.660 m2. . Cena prve ponude je 2,935 miliona evra.

Među novim slučajevima je i "Chora Resort" u Folegandrosu, jedan od najunikatnijih smeštaja na ostrvu. Ovo je kompleks sa 4 zvezdice koji se razvija na parceli od 3,2 hektara u Chora tis Folegandrosu, u Grammatiku.

Kompleks ima kapacitet od 24 sobe i 45 ležaja, dok se sastoji od 7 zgrada ukupne površine 1.266,98 m2. Okolina je popločana i ima parking mesta i bazen od 320 m2. Čekić je zakazan za 6. septembar sa početnom cenom od 2,509 miliona evra.

Ponovna aukcija za "Stellina" u Amudiji na Skijatosu zakazana je za 1. novembar. Hotel se sastoji od tri zgrade i ima 73 sobe, a početna cena je 2,25 miliona evra.

Druga dva poznata slučaja su „Hotel Aleksandros“ sa 3 zvezdice u Nikijani na Lefkadi, koji 27. septembra ide na udarce sa početnom cenom od 1,7 miliona evra, kao i „Oaza“ u Kalo Neru u Mesiniji. . To je jedinica sa 3 zvezdice, koja se sastoji od dvospratnih samostalnih zgrada na parceli od 7 ari. Kapacitet je 32 sobe, a ponovljena aukcija zakazana je za 8. novembar sa početnom cenom od 1,4 miliona evra.

„Sveži” slučajevi uključuju smeštaj sa 4 zvezdice „La Munte Mountain Resort” u Metsovu. Razvijen je na placu od 1.500 m2. i sastoji se od prizemlja površine 484 m2, prvog kata površine 440,72 m2. kao i iz dva podruma ukupne površine 1.060 m2. Ima kapacitet od 20 soba i 38 ležajeva i nalazi se u naselju Anilio opštine Metsovo. Aukcija je zakazana za 27. septembar sa početnom ponudom od 1,44 miliona evra.

Novi hoteli platforme uključuju "Mojo hotel" u Laganasu na Zakintosu, jednom od najpoznatijih turističkih odmarališta na ostrvu. Gradi se na parceli od 2.052 m2. i klasičan je hotel sa 2 zvezdice, ukupne površine 1.282,28 m2. sa bazenom od 150 kv.m. Nalazi se 270 metara od plaže i obuhvata 68 soba sa 158 ležaja. Na osnovu izveštaja o proceni, zgrada je bila predviđena da bude dvospratnica sa suterenom, ali je zbog proizvoljne gradnje i urbanističkih prekršaja reč o četvorospratnici, dok postoji još jedna dvospratnica bez zgrade, dozvola i šank na otvorenom, takođe proizvoljan. Aukcija je zakazana za 20. decembar sa početnom cenom od 1,48 miliona evra.

Aukcija je zakazan aza 15. novembar za hotelsku jedinicu "Sandi Bai" na Lesbosu. Hotel se nalazi u naselju Agios Isidoros u Plomariju, izgrađen je na zemljištu od 1.579,28 m2. i sastoji se od tri kompleksa kapaciteta 50 soba sa 94 ležaja i bazenom, dok je početna cena 1,44 miliona evra.

Aukcija za kompleks "Chrissi's Paradise" u Agia Pelagiji na Kritu zakazana je za 24. januar 2024. godine. Razvijen je na placu od oko 2 ara i obuhvata tri zgrade, bazen, bar itd. Hotel se pojavljuje kao 3 zvezdice i radi all inclusive. Početna cena je 1,43 miliona evra. Izlazi i susedna zgrada kapaciteta 40 ležaja (20 apartmana) sa početnom cenom od 930.000 evra.

Od Kalavrite do Nause

Pred aukcijom, koja je zakazana za 25. oktobar, sa početnom cenom od 1,39 miliona evra, nalazi se i jedan od poznatih hotela Kalavrita „Čelmos”. Reč je o tri susedne parcele posle navedenih objekata za koje je izdata građevinska dozvola – nakon pripajanja koje je izvršeno – za uređenje i dogradnju po dogradnji i po visini sa ciljem da se očuvani objekat pretvori u hotel sa 4 zvezdice. "Chelmos" obuhvata 26 soba, od kojih su 4 mezonete.

U Ksantiju se nalazi "Hotel Natasa", klasičan hotel sa 3 zvezdice, kapaciteta 72 sobe (151 krevet) koji bi trebalo da bude otvoren 27. septembra sa početnom cenom od 1,3 miliona evra. Gradi se na placu od 7,3 ara na lokaciji "Injirik". Hotel ima četiri sprata, ukupne površine 3.264 m2, a uz njega se nalazi i kompleks od tri prizemna lokala.

Ponovo se 25. oktobra gasi "Istmia Prime Hotel", hotel sa 3 zvezdice, kapaciteta 69 soba (138 kreveta) koji se nalazi u blizini korintskog kanala prevlake. Početna cena ostaje 1,2 miliona evra.

Nedaleko od luke Kilini nalazi se „Hotel Glarenca” koji bi trebalo da bude na aukciji 27. septembra sa početnom cenom od 1,07 miliona evra. Ovo je klasična jedinica sa 3 zvezdice, sa kapacitetom od 30 soba. Gradi se na parceli od 2.395 m2. i obuhvata tri sprata ukupne površine 1.747,21 m2.

15. novembra na aukciji je hotel „Drijades” u Nausa Imatiji, koji izlazi sa prvom ponuđenom cenom od 1,02 miliona evra. To je klasična jedinica sa 3 zvezdice u Choras Nerou, sa 19 soba i 46 kreveta, kao i otvorenim bazenom od 110 m2.

"Loannou Resort" je jedini hotel sa 4 zvezdice u oblasti Ptolemais. Ima konferencijski centar, salu za događaje i prijeme i izdvaja se po bazenu od 700 m2. Preduzeće je već neko vreme uključeno u aukcije, a sledeći hamer je zakazan za 8. novembar sa početnom cenom, odlukom Jednočlanog Osnovnog suda u Kožanima, od milion evra.

Pored navedenih hotela, gde je bar za cenu prve ponude – najmanje – milion evra, na aukciju je krenulo još najmanje 40 manjih jedinica, u raznim regionima zemlje.

„Zavesu” će, međutim, otvoriti jedan od najpoznatijih hotela Eretrije u prošlosti „Delfis”, koji je zakazan za 1. septembar i sa početnom cenom od 667.000 evra.

Nalazi se na priobalnom putu Eretrije, ispred Ostrva snova, a zbog svog privilegovanog položaja bio je dugi niz godina referentna tačka. Međutim, poslednjih 20 godina ostao je zatvoren i u ruševinama.

(Protothema.gr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading