SRBI SU IH OBOŽAVALI, ALI IM JE STAVLJEN KATANAC: Sada im je roba "na rasprodaji", evo kako do nje
Foto: Alo.rs

Istina, ne u radnjama ne­go u celosti, kao i opremu iz nekadašnjih 14 radnji u kojima je radilo 135 lju­di. Stečajni upravnik ove firme objavio je oglas prema kome u dve celine prodaje ono što je ostalo iza ove nemačke firme koja je odustala od rada u našoj zemlji, zato što je njen partner ovde sa gru­pom nepoznatih počini­laca, kako se tada pisalo, napravio 300 carinskih prekršaja, prilikom uvo­za roba.

Svi butici C&A su odav­no zatvoreni, a odlukom Privrednog suda ove dve celine su ponuđene na pro­daju. U prvom delu je gar­deroba. Tačnije, 106.763 komada ženske garderobe, 75.135 muške, 66.672 dečje i na aksesoare otpada 3.961 proizvod. Stečajac ga prvo­bitno ceni u ovoj ponudi na 189.697.781 dinar, bez PDV, ili nešto više od milion i 600 hiljada evra.

zatvoreno

Foto: Shutterstock

 

Drugu celinu čini opre­ma i to zidne police, pul­tovi za garderobu raznih veličina, ormani, lutke, kancelarijske stolice i fotelje, stolovi-štende­ri, metalne kase i sefovi... Sve ukupno nude se po ceni od 85.297.438,20 dinara. Da bi pravno ili fizičko lice učestvovalo u javnom nadmetanju biće potrebno da položi depo­zit od pet procenata, što je 4.297.438,20 dinara. Za prvu celinu gde su krpi­ce potrebno je uplatiti iste postotke vrednosti ponuđenog, ali oni iznose 9.484.889,05 dinara ili nešto više od 80.000 evra.

Iako se iz stečajne mase C&A nudi roba vredna milion i 600 hiljada evra, pitanje je u kakvom je stanju ono što je ponuđeno. Ukoliko je ostala u relativno dobrom stanju, možda je to šansa za kupce da pazare, a potom i preprodaju preostale krpice. Ipak, u drugom delu, koji se tiče opreme iz nekadašnjih radnji tu se sigurno može pronaći nešto kvalitetno, jer su njihovi butici bili opremljeni prema globalnim standardima.

Inače, afera je otkri­vena leta 2022. godine. Diseldorfska C&A je sa­opštila da su počinioci sistematično kršili ca­rinske propise Republike Srbije i da se slučaj zatvaranja radnji odnosi samo na naše tržište. Iako su ukazivali da su žrtve, na­še institucije nisu pri­hvatile njihovu argumen­taciju i insistirale su da C&A namiri dugovanja. Ipak, Nemci su se odluči­li da proglase insolvent­nost i kroz stečaj namire poverioce, odnosno one kojima duguju novac.

Kako bilo, naše trži­šte je ostalo bez popular­nog lanca, pišu Večernje novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading