"KVADRAT JE I 10.000 EVRA, ALI PROSEK CENA JE NEŠTO DRUGO" Iz Beograda na vodi otkrili kako izgleda prosečan kupac
Foto: Alo/Foto: Alo!

Kada je reč o cenama kvadrata u naselju, ocenio je da postoji fama da su stanovi tu samo skupi i naveo da u Beogradu na vodi ima i stanova po ceni od 3.300 i 3.400 evra po kvadratu bez poreza na dodatu vrednost.

- To su početne cene i imamo veliki izbor stanova po tim cenama, među kojima su neki relativno skoro useljivi. Istina je da imamo i stanove po ceni većoj od 5.000 i 7.000 evra, dok su stanovi u kuli Beograd kao najreprezentativnijem objektu i do 10.000 evra, ali ako govorimo o prosečnoj ceni stana, ona se kreće od 3.400 evra pa naviše - naveo je Savić.

Ogromna većina stanova kupuje se kešom, a kreditnih kupaca je tek oko šest do sedam odsto, s tim što se, kako ističe sagovornik Tanjuga, keš kupcima omogućava da nekretnine plate kroz više rata u roku od tri do tri i po godine.

U naselju se godišnje proda oko 1.500 stanova, prosečan kupac dolazi da kupi stan u trenutku kada počinje njegova gradnja, pa se sada prodaju stanovi koji se završavaju 2027. godine.

Kupci se, navode u Beogradu na vodi, odlučuju da kupuju stanove u ovom naselju zato što je projekat osmišljen do detalja, pa se u njemu nalaze i parkovi, šetališta, promenada, mesta za šoping i drugo.

- Gradiće se ili se već grade vrtići, škole, kulturni sadržaji. Sve je to Beograd na vodi. Naravno važan deo je i zelenilo. Beograd na vodi ima velike zgrade, ali 40 odsto ukupnog broja kvadrata je pod raznom vrstom zelenila - istakao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading