ZA OVE KOMPANIJE 2023. JE BILA FATALNA Bankrotirale na zaprepašćenje celog sveta
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Nekoliko velikih imena je podnelo zahtev za bankrot u 2023.godini.

WeWork

Nekada najvredniji startup u zemlji, činilo se da je kompanija spremna da prepravi prirodu posla u Americi. Neki upoređuju njegov meteorski uspon i haotičan pad visokog profila sa fijaskom Fire Festivala i FTX.

Pre mesec dana, saopštili su da se bore da vrate dug nakon što je pandemija potresla njegov osnovni posao jer je sve više ljudi radilo od kuće.

Međutim, bivši tehnološki jednorog počeo je da se urušava mnogo pre Covid-19.

WeWork je saopštio da će ostati otvoren i operativan dok ponovo pregovara o zakupu i obavezama po dugovima.

Rite Aid

Nakon dugog lanca problema sa apotekama, Rite Aid je u oktobru podneo zahtev za bankrot prema poglavlju 11.

Rite Aid je morao da reši skupe tužbe koje su proistekle iz optužbi za podnošenje nezakonitih recepata za opioide za kupce. Ali, za razliku od svojih rivala, Rite Aid je gubio bitku protiv rastućeg duga i nije bio u mogućnosti da se finansijski oporavi.

Bed Bath & Beyond

Prodavnica je u aprilu podnela zahtev za bankrot. Zatvorila je svojih poslednjih 360 prodavnica i smatra se ovo jednom od najvećih maloprodajnih bankrota poslednjih godina.

Kompanija se dugo smanjivala da bi uštedela nova, tako što nije isplatila otpremnine nekim otpuštenim radnicima pri zatvaranju prodavnica.

Tuesday Morning

Još jedna prodavnica kućnih potrepština koja je propala 2023. bila je Tuesday Morning, koja je u februaru podnela zahtev za stečaj u okviru poglavlja 11 zbog svog „izuzetno opterećujućeg duga“. To je bio njegov drugi stečaj u tri godine.

U maju je kompanija objavila da se gasi i zatvara svih svojih 200 prodavnica.

Party City

Kompanija je bila opterećena konkurencijom i godinama finansijskih gubitaka. U regulatornom podnesku navodi se da je postigao dogovor sa vlasnicima dugova o smanjenju duga od 1,7 milijardi dolara.

Najveći američki dobavljač podneo je zahtev za bankrot 2023. godine.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading