Lubnica
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

 

Nesrećni rudari propali su u jamu duboku pet metara i ugalj ih je zatrpao.

- Izuzetno mi je teško, popio sam i lek i ne mogu do dođem k sebi. Ništa ne pomaže... - kaže Slobodan za medije nakon sahrane svog kolege Dejana.

On dodaje da danas mora da skupi snage da sahrani i drugog kolegu i prijatelja Ljubišu.

- Sva trojica smo bili unutra i radili u delu gde se ugalj separatiše, morao bih da vam nacrtam kako to izgleda jako je teško za objasniti. Mene je bukvalno delio minut da ne nastradam kao i kolege. U tom delu je ugalj i isprazni se određena količina uglja koja sama odlazi, mi to radimo u cevi. Ušli smo unutra zbog tog uglja koji je morao da se iskopa. Jao, verujte ne želim ni da se prisećam više cele te scene... Ne mogu da dođem k sebi

Osta­le ko­le­ge su od­mah po­ku­ša­le da im po­mo­g­nu, ali, na­ža­lost, ni­su uspe­li jer su u pi­ta­nju bi­le se­ku­n­de.

Ka­ko su ra­ni­je na­ve­li po­zna­ni­ci stra­da­log ru­da­ra Lju­bi­še Bo­si­lj­ko­vi­ća, ovo je dru­ga ve­li­ka tra­ge­di­ja ko­ja je za­de­si­la ovu po­ro­di­cu.

U se­lu Gra­d­sko­vu, ko­je je oko 25 ki­lo­me­ta­ra uda­lje­no od Za­je­ča­ra, ju­če se ni­je čuo ni ža­mor, ni­ti glas me­šta­na, ni­ti tra­k­tor, ne ču­je se ni je­se­nji cr­v­kut pti­ca... Ju­če je sa­hra­njen stra­da­li ru­dar De­jan Kra­j­nja­no­vić.

- Tu­ga, muk, ne­sre­ća ne­za­pa­m­će­na - ka­že ro­đak na­stra­da­log čo­ve­ka, ko­ji no­si isto pre­zi­me kao ne­sre­ć­ni De­jan.

Ro­đak ka­že da je upra­vo sti­gao iz De­ja­no­ve ku­će, u ko­joj se oku­pi­lo i mla­do i sta­ro, ce­lo se­lo, ko­je ima oko 700 sta­nov­ni­ka.

- Ova­kvu sa­hra­nu se­lo ne pa­m­ti. Gu­žva, na­rod, a muk, ni­ko reč da pro­zbo­ri, ne­ma ni­šta vi­še pa­me­t­no da se ka­že. Sa­mo gr­me je­ca­ji su­pru­ge, De­ja­no­ve ma­j­ke, ro­đa­ka, ko­le­ga, pri­ja­te­lja.

U pe­tak oko 10.30 do­šlo je do ne­sre­će u ru­d­ni­ku Lu­b­ni­ca kod Za­je­ča­ra ka­da su ra­d­ni­ci ra­di­li na se­pa­ra­ci­ji uglja, pri­li­kom če­ga su pa­li u ja­mu du­bo­ku oko pet me­ta­ra. In­spe­k­ci­ja je po­tvr­di­la da je do tra­ge­di­je do­šlo ka­da su tro­ji­ca ra­d­ni­ka ru­d­ni­ka Lu­b­ni­ca či­sti­la bu­n­ker go­to­vih proi­zvo­da si­t­nog uglja od za­le­plje­nog uglja na obo­di­ma bu­n­ke­ra. Izne­na­da, uga­lj se obru­šio i ra­d­ni­ci su po­če­li da pro­pa­da­ju je­dan za dru­gim kroz uga­lj u bu­n­ker. Pa­da­li su pet me­ta­ra dok ni­su do­ta­kli dno se­pa­ra­cio­nog bu­n­ke­ra.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Stravičan prizor u centru Beograda: Sudar automobila kod Skupštine #dosije192 #beograd #fypシ #sudar #nesreca ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading