Benzin
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ova mala rupa se nalazi na zadnjim vratima automobila sa pet vrata. Obično se nalazi iznad simbola deteta, što ukazuje na sigurnost dece koja ne mogu samostalno otvarati vrata vozila. Aktivira se umetanjem ključa automobila u plastični otvor iza rupe i okretanjem ulevo.

Kada se osigurač zaključa, trebalo bi da čujete škljoc. Za ponovno deaktiviranje jednostavno ponovo okrenite ključ udesno.

Novopečeni roditelji koji nikada ranije nisu koristili dečiju bravu možda nisu upoznati sa ovom skrivenom funkcijom. Umesto toga, mnogi koriste sistem centralnog zaključavanja, koji se često može aktivirati prekidačem u automobilu. Međutim, to ne pruža istu zaštitu kao prava sigurnosna brava za decu.

Sigurnosna brava za decu potpuno sprečava otvaranje iznutra, dok centralno zaključavanje omogućava otvaranje spolja povlačenjem ručke dva puta. Stoga, zaštita dece nije adekvatna.

Mnogi proizvođači automobila nude sigurnosne brave za decu direktno kroz otvor na unutrašnjoj strani vrata automobila. Za sisteme bez ključa, gde nema fizičkog ključa, možda ćete morati elektronski aktivirati dečju bravu putem ekrana u vozilu.

Ukoliko postoji rupa, u ključu bez ključa možete pronaći skriveni ključ za hitne slučajeve kojim možete aktivirati dečju bravu na vratima, piše srbija danas. 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading