OSOBA JE NESTALA SA RADARA? Evo kako da saznate da li vas je neko blokirao na WhatsApp-u (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Dakle, mislite da ste blokirani na WhatsApp-u? Nije uvek lako reći i ne želite da prebrzo dođete do ovog zaključka - ali postoje neki tragovi na koje treba obratiti pažnju.

Međutim, važno je uzeti u obzir da prijatelj ili porodica možda prolaze kroz zauzet period, a samo zato što mogu da budu na mreži, to ne znači da uvek moraju da budu. I zapamtite: ako ste bili blokirani, možda je to bio dobar razlog. Zapitajte se zašto ste možda bili blokirani i da li treba nešto da promenite u svom ponašanju, piše thesun.

Kako znati da li vas je neko blokirao na WhatsApp-u

Naravno, važno je ostati na oprezu i znati znakove upozorenja prevare u aplikaciji. Lako je biti prevaren na mreži. Uz sve opasnosti digitalne sfere, vitalne platforme poput WhatsApp-a nude mogućnost blokiranja ljudi, ali šta ako mislite da se to vama dogodilo?

Na WhatsApp-u ne postoji direktan način da proverite da li ste blokirani i nećete dobiti obaveštenje ako se to dogodi. Ako jeste, više nećete moći da vidite njihov indikator „Poslednji put viđen“ ili status kontakta na mreži u prozoru za ćaskanje. Postoje i drugi razlozi zbog kojih bi se to moglo dogoditi, tako da to ne mora značiti da ste blokirani.

Prošle godine WhatsApp je predstavio način na koji korisnici mogu sakriti ovaj status od svih, a ne samo od ljudi koje su blokirali. Kada pošaljete poruke nekome ko vas je blokirao, one će biti označene kao poslate - ali neće biti isporučene, a nijedan poziv koji uputite neće proći.

Ali budite oprezni - ovo takođe može biti uzrokovano osobom koja jednostavno nema internet vezu. Mada, provera statusa vaše poslate poruke u odnosu na drugu osobu koja je takođe poslala poruku kontaktu je jednostavan način za proveru.

Naravno, moguće je da ste oboje bili blokirani, Takođe je vredno razmisliti zašto je ta osoba možda odlučila da vas blokira. Ako ste nekoga uznemiravali ili zlostavljali, trebalo bi da prestanete da pokušavate da ga kontaktirate.

Možete prijaviti uznemiravanje, zlonamerne poruke ili distribuciju privatnih seksualnih slika bez pristanka na mreži ili pozivom policiji.

Ako želite da blokirate nekoga na WhatsApp-u, sve što treba da uradite je da sledite ove jednostavne korake:

  • Otvorite WhatsApp ćaskanje sa kontaktom koji želite da blokirate.
  • Zatim kliknite na ime na vrhu ćaskanja.
  • Pomerite se nadole i trebalo bi da imate opciju da ih blokirate ili prijavite. Izaberite ovo, a zatim izaberite Blokiraj.
  • Ovo se takođe može uraditi sa nepoznatim brojevima. Blokirani kontakt neće moći da vam šalje poruke ili poziva na VhatsApp-u.
  • Šta znači ako nečija slika nestane na WhatsApp-u?

    Ako ste blokirani, više nećete moći da vidite njihovu sliku profila. Međutim, to jednostavno može značiti da su uklonili svoju sliku i da je trenutno nemaju. To takođe može biti rezultat problema sa Wi-Fi vezom. Ovo se takođe dešava kada je kontakt promenio svoja podešavanja privatnosti u ''Niko'', ili kada ste promenili svoja podešavanja privatnosti poslednji put u ''Niko''.

    Pogledajte detaljno upustvo u videu ispod: 

    BONUS VIDEO

     

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading