spomenik
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Dobrivoje Antonijević (88) iz svilajnačkog sela Roćevac ostao je da živi sam - sam brine o domaćinstvu, sam gaji živinu, sam održava dvorište, sam obrađuje četiri hektara zemlje... 

Dobrivoje je uredan i vredan domaćin koji voli da sve isplanira. Sam je isplanirao čak i svoj kraj, pa je 2019. godine, samom sebi podigao nadgrobni spomenik sa preciznim datumom svoje smrti. Sad se i sam šali na svoj račun i na račun svog kraja.

On se šali, a kamenorezac se čudi pa veli: "Imao sam razne slučajeve ali ovako nešto još nisam imao... A bavi se tim poslom skoro 30 godina..", rekao je kamenorezac, a Dobrivoje je dodao: "Planirao sam život do 2030. godine, a da li će da mi se ispuni želja, to ne znam", kaže deka Dobrivoje koji je rođen 1935. godine.

spomenik

Foto: Printscreen

 

"Kamenorezac se malo začudio, kaže nije imao takav slučaj da je čovek sam sebi odredio kad će da umre", kaže Dobrivoje koji radi sve po kući i oko kuće kao da mu je pedesetak. Vozi traktor, neguje cveće, a kad ujutru ustane ide prvo u štalu, kod svinja i živine.

A u kući, sve pod konac - kaže ne može ujutru kafu da popije a da krevet nije namešten onako po vojnički. Veli i da ko god dođe na groblje ne može čudom da se načudi. Spomenik redovno obilazi, plevi buduće konačište posuto sitnim šljunkom, a na crnom granitu dominira ne jedna jedina, nego galerija njegovih najlepših fotografija iz raznih perioda života.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading