DA LI JE PUTOVANJE KROZ VREME MOGUĆE SAMO U FILMOVIMA? Eksperiment sa avionima pokazao neverovatnu stvar
Foto: Shutterstock

 NASA je objasnila da zapravo „svi putujemo kroz vreme“. Iako „svi putujemo kroz vreme približno istom brzinom: 1 sekunda u sekundi“, svemirska agencija je opisala da „nauka“ kaže da bi vrsta putovanja kroz vreme viđena u „filmovima ili naučnofantastičnim knjigama“ mogla biti stvarna.

Naučnici su uradili eksperimente kako bi pokazali da što brže putujete, sporije doživljavate vreme. To je dokazano jednim eksperimentom koji je koji je trajao dva sata: jedan avion je ostao na Zemlji, a drugi je poleteo. 

Vreme putuje sporije što se brže krećete.

Nakon što je avion obleteo svet, naučnici su uporedili satove i otkrili da je onaj u avionu koji se brzo kreće bio malo iza sata na zemlji, što znači da putuje nešto sporije u vremenu od jedne sekunde u sekundi.

sat

Shutterstock

 

NASA je zaključila: „Da, putovanje kroz vreme je zaista prava stvar. Ali nije baš ono što ste verovatno videli u filmovima. "Pod određenim uslovima, moguće je doživeti da vreme prolazi različitom brzinom od 1 sekunde u sekundi. I postoje važni razlozi zašto moramo da razumemo ovaj oblik putovanja kroz realni svet."

Dakle, iako nije sasvim nerazumno da neko ko je upravo iskočio iz aviona tvrdi da je putnik kroz vreme, mi nismo u tački u kojoj možemo da skačemo nedeljama unapred – bez obzira na to što je „putnik kroz vreme na Svetskom kupu ' možda želeo da verujemo u to. TikToker je tvrdio da zna događaje iz nedelja u budućnosti.

BONUS VIDEO 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading