BRUTALAN UDARAC DANACA! Srbija doživela katastrofu u Kopenhagenu,  neprepoznatljiva igra "Orlova!"
Printscreen/Fudbalski savez Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prijateljskom meču 
od selekcije Danske sa 3:0! 

Srbija je dobro otvorila ovaj meč, ali to nije bio nagoveštaj onoga što ćemo gledati na „Parken“ stadionu. Naprotiv, domaćin je bio dominantan tokom većeg dela susreta i na kraju zasluženo slavio. 

Naročito je po izabranike Dragana Stojkovića Piksija bila kobna danska desna strana terena na kojoj je ordinirao tandem Kristensen – Skov Olsen. Kao od šale su probijali po tom delu terena, a na velikim mukama je bio Strahinja Pavlović. 

Ipak, prvi gol su Danci postigli nakon kornera sa leve strane. Lopta je stigla do fubalera Atalante Joakima Melea koji je lepim volej udarcem, potpomognut blagim odbijanjem od defanzivca Srbije, savladao Predraga Rajkovića.

Imala je i Srbija svoje šanse, ali daleko je to bilo od realizacije. Prvi deo igre su završili sa šest udaraca, od kojih nijedan nije išao u okvir gola Kaspera Šmajhela. 

Nastavak igre u drugom poluvremenu je doneo dodatno razočaranje za „orlove“. Mitrović je tokom celog meča ulazio u prilike koje bi uprskao naposletku, a tako je bilo i u 48. minutu kada nije uspeo da iskoristi sjajan pas Sergeja Milinkovića-Savića. Samo minut kasnije je Skov Olsen promašio nebranjenu mrežu, što je bila uvertira u ono što ćemo videti.

Napokon je Srbiju koštala ta desna strana kada je Hejbjerg uputio centaršut koji je pronašao fudbalera Jespera Lindstrama koji duplira prednost. Samo četiri minuta kasnije, Kristijan Eriksen postiže gol u svom povratku na „Parken“ gde su se odvile nemile scene na meču Evropksog prvenstva sa Finskom. 

Činilo se da će nastupiti svojevrsan debakl naše reprezentacije, ali do toga ipak nije došlo. Nemanja Radonjić je promašio nekoliko izglednih prilika do kraja susreta, a Luka Jović je zbog povrede morao da napusti igru pre povrede iako je na terenu proveo manje od pola sata.

Srbija na ovom reprezentativnom okupljanju sada ima polovičan učinak nakon minimalne pobede protiv Mađarske u Budimpešti. Našoj selekciji sledi serija takmičarskih mečeva.

 

DANSKA-SRBIJA (3:0)

Stadion: Parken

Sudija: Felik Cvajer (Nemačka)

Danska: Šmajhel - Nergor, Andersen, Vestergor - Kristensen, Eriksen, Hojbjerg, Mele - Skov Olsen, Lindstrem - Dolberg 

Srbija:  Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Kostić – Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović

Drugo poluvreme: 

77.minut - Opao je tempo na utakmici, Danci suvereno drže ubedljivu prednost

66.minut - Pokušava Srbija, ali bezuspešno 

57.minut - Novi gol za Dance! Strelac je Eriksen u emotivnom povratku na "Parken stadion". Šutirao je sa nekih 17 metara, a lopta je prošla između dvojice srpskih igrača i završila iza leđa Predraga Rajkovića.

53.minut - Danci duplirali prednost preko Lindstrama!

47.minut - Velika prilika ponovo za Mitrovića! 

46.minut - Počinje drugi deo, Srbija juri prednost domaćina!

Prvo poluvreme: 

43.minut - Napada Srbija sve više kako se poluvreme bliži kraju

37.minut - Smenjuju se napadi obe selekcije, dinamična utakmica, ali Danci suvereno čuvaju prednost 

 

 

30.minut - Posed lopte u ovim trenucima u nogama danske reprezentacije

22.minut - Velika prilika za Mitrovića

 

 

16. minut - Mele za prednost Danaca! (1:0)

15.minut - Dolberg je imao ozbiljnu šansu, ali nije je iskoristio

8.minut - Prva ozbiljnija pretnja i od strane Danaca 

5.minut - Prvi šut na gol Danske uputio je Filip Kostić

1.minut - Utakmica je počela!

17.54 - Tu su i srpski igrači 

 

 

17.26 - Selektor Dragan Stojković Piksi uoči duela na "Parkenu":

-Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i da nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva. Dance izuzetno respektujemo kao jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na kontinentu, nisu slučajno medju prvima obezbedili plasman na Mundijal u Kataru. Ipak, najviše respektujemo sebe, svesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svesni protiv koga igraju u utorak.

17.23 - Šetnja kroz Kopenhagen pred meč sa Dancima

17.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen prijateljskoj utakmici između Danske i Srbije na "Parken" stadionu. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Kopenhagena. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading