RADMILO ARMENULIĆ ZA ALO! Novak je odbio Engleze, to ih jako boli, pakosni su, decenijama niko neće ni prići Srbinovim rekordima
Alo!/Marko Metlaš

Nedelja je bila dan kada smo svi osetili ponos baš zato što smo Srbi. Taj dan pamtićemo zauvek, jer su naši košarkaši osvojili srebro na Mundobasketu, a najveći teniser ikada, Novak Đoković, po ko zna koji put je obradovao naciju i osvojio titulu na US openu, pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu (3:0), za rekordni 24. grend slem trofej. 

Đoković je tako iza sebe ostavio Rodžera Federera (20) i Rafaela Nadala, koji ima 22 grend slem trofeja. Novak je sa ovom 24. titulom sa najvećih turnira, stigao legendarnu Margaret Kort (24).

Novak Đoković sa peharom US Opena

AP Photo/Manu Fernandez

 

Čuveni teniser i trener, Radmilo Armenulić, nije ostao imun na još jedan Đokovićev ogroman uspeh, pa je za Alo! prokomentarisao Đokovićevo četvrto osvajanje US Opena (2011, 2015, 2018, 2023). 

- Ovo je najznačajnija pobeda za Novaka u karijeri. Osvojiti 24. grend slem trofej je istorijski trenutak za tenis. Ponovo je pokazao sportsku veličinu. Odigrao je perfektan meč, pogotovo što je i Medvedev odigrao sjajno, utoliko je Novakova pobeda još veća. Srbina je tokom finala sjajno poslužila njegova omiljena bekhend paralela, kojom je terorisao rivala. On nema nameru da stane. A zašto bi, kada ovako igra. Sledeće godine osvaja Australiju sigurno, tu je i Vimbldon. Tako da, dva, tri slema će sigurno osvojiti sledeće sezone - ushićeno govori Radmilo. 

ŠTA HOĆE VIŠE TA PUBLIKA? Kako smo zbog Novaka Đokovića postali "Kalimero"

Svi se pitamo šta je to što Noleta "gura" da pruža ovakve partije i dalje sa 36 godina života, s obzirom da je sve osvojio, pa Armenulić kao iz topa odgovara: 

- Šampionski mentalitet. To je jednostavno njemu urođeno, tu nema šta da se priča, to je tako. On jako vodi računa o svom telu. Naravno, tu je i ta psiha, mentalna snaga kojom "melje" rivala. Ona ga je krasila tokom čitave karijere i zbog nje je sada tu gde jeste. Videli ste protiv Lasla Đerea u trećem kolu, gubio je 2:0 u setovima, a onda prilično lako vezao naredna tri. To je ta psiha - objašnjava legendarni trener zbog čega Novak dominira i dalje. 

Novak sa trofejom US Opena

AP Photo/Manu Fernandez

 

Poznato je da zapadni mediji nikako nisu naklonjeni Đokoviću, već njihovim "ljubimcima" Federeru i Nadalu. O tome svedoči i Novakova izjava gde on kaže "da ne dolazi iz Srbije, već bio bio okovan u zvezde".

- Novak je na početku karijere odbio Engleze. Nudili su mu pasoš, ali on nije to želeo, uvek je isticao koliki je patriota i šta mu Srbija znači. Njih to boli. To što zapadni mediji rade stvar je ljudske pakosti. Đoković ne obraća pažnju na sve to. On nastavlja da dominira uprkos tome, a decenijama niko neće ni prići Novakovim rekordima - siguran je Armenulić. 

I tokom ovog US Opena, pubilka u Njujorku nije bila naklonjena Srbinu. Aplaudirali bi kada Đoković promaši prvi servis. 

- Kao što sam i rekao, Novaka to ne interesuje, ne obraća pažnju na sve to. A znamo kako igra kada se u njemu probudi čuveni "srpski inat". Videli smo svi na kraju kako je to izgledalo - kaže Radmilo. 

Novak Đoković

EPA-EFE/CJ GUNTHER

 

Nema sumnje da je Novak umoran i iscrpljen posle titule u Njujorku koliko god superiorno izgledao na terenu. Odlučio je da pomogne i Dejvis kup reprezentaciji Srbije, koja se ove nedelje u Španiji bori za plasman na završni turnir u Malagi (krajem novembra), što je za svako poštovanje. 

- Šta reći za takav potez. Pokazao je time koliko mu je stalo da igra za svoju zemlju i to je zaista vredno svakog poštovanja - završio je razgovor za Alo! Radmilo Armenulić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading